Redactor

FONDUL ARMENIA | Buletin de știri nr.15

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Reprezentanța din România

12.11.2021

SPRIJIN UMANITAR PRIN SOCIETATEA DE CRUCE ROȘIE A ARMENIEI

Mulțumită lui John și Asdghigh Bedrosian și sprijinului Arhiepiscopului Moushegh Mardirossian, Fondul Armenia va oferi haine familiilor strămutate din Arțakh prin intermediul Societății de Cruce Roșie din Armenia.

Detalii aici    

RECICLARE  CU SMART ARMENIA

Ca parte a proiectului comun dintre Fondul Armenia  și ONG-ul „Smart Armenia”, militarii noștri care au luat parte la recentul război din Arțakh, precum și membri familiei lor dobândesc noi profesii în domeniul ales, pornind astfel o nouă viață și concentrându-se pe realizarea noilor lor. obiective.

Anahit este una dintre beneficiarele proiectului,  în prezent fiind specializată în cusut.

Sperăm ca, în urma noilor competențe dobândite, beneficiarii să poată în curând să răspundă nevoilor actualei piețe a muncii.

Detalii aici 

SPRIJIN PRIN ORGANIZAȚII PARTENERE

Pe parcursul acestui an, Fondul a implementat numeroase proiecte educaționale, de reabilitare și umanitare prin organizațiile noastre partenere. Cu sprijinul a 25 de organizații, Fondul a ajuns la 91.251 de beneficiari cu un buget total de 5.972.197 USD.

Detalii aici 

CENTRUL DE REABILITARE CAROLINE COX

Renovarea Centrului de Reabilitare Caroline Cox de către Fond este finalizată.

 Acum, cu noile sale facilități, centrul oferă tratament de reabilitare pentru persoanele cu dizabilități, precum și pentru militarii răniți în recentul război din Arțakh, ajutându-i să se integreze în societate și să trăiască o viață împlinită și sănătoasă.

 Detalii aici 

RENOVAREA REȚELEI DE ALIMENTARE CU APĂ CHLDRAN

Situat într-o zonă înaltă din Arțakh, Chldran s-a confruntat întotdeauna cu lipsa de apă.

 În prezent,Fondul Armenia renovează întregul sistem de alimentare cu apă pentru a asigura apă curentă 24 de ore pe zi pentru toți rezidenții.

 Lucrările de construcție sunt în desfășurare, iar proiectul este de așteptat să se încheie până în februarie 2022.

 Mai multe detalii in video  

SUPORT MEDICAL CĂTRE CENTRUL MEDICAL KANAKER-ZEYTUN

Fondul Armenia continuă să sprijine Centrul Medical Kanaker-Zeytun prin furnizarea de echipamente și materiale medicale atât de necesare.

 Mai multe detalii in video  

RENOVARE ȘCOALA IVANYAN

Datorită generozității donatorilor Fondului Armenia Toronto Canada, școala secundară a comunității Ivanyan din Arțakh este aproape gata să-și întâmpine elevii cu noi facilități create pentru a face procesul de învățare mai distractiv și confortabil.

 Mai multe detalii in video 

PROIECTE ALE FONDULUI ARMENIA ÎN ARȚAKH

Aproximativ 50 km de drumuri de interconectare, precum și 1.075 de apartamente și case: Raport despre construcția de drumuri la scară largă și proiectele de locuințe ale Fondului în Arțakh.

 Mai multe detalii in video 

INTERVIUL LUI HAYKAK ARSHAMYAN CU ASTGHIK SARGSYAN

In interviul său cu Astghik Sargsyan, Haykak Arshamyan, directorul executiv al Fondului, vorbește despre activitățile fundatiei în perioada 2020-2021, în special despre proiectele postbelice din Armenia și Arțakh.

 Mai multe detalii in video 

ONE SHOT” AL 19-lea FESTIVAL INTERNAȚIONAL DE FILM

Fondul Armenia continuă să susțină proiecte culturale, de data aceasta în sfera cinematografiei.

 Peste 400 de regizori de film din întreaga lume au aplicat pentru al 19-lea Festival Internațional de Film de Scurtmetraj ONE SHOT de anul acesta. În cadrul festivalului au fost prezentate 72 de filme, dintre care 28 producții armenești.

Fondul Armenia  a sponsorizat fondurile de premii pentru nominalizările „Cel mai bun film armean de un minut”, „Cel mai bun scurtmetraj armean” și „Cel mai bun cinema armean fără frontiere”, încurajând tinerii realizatori să creeze artă și să contribuie la popularizarea culturii armene. .

Detalii aici  

PROIECTUL „ȘCOALA TOATĂ ZIUA”

Proiectul pilot „Școala toată ziua” a fost lansat cu succes în 10 școli comunitare din Arțakh, datorită finanțării asigurate de Fondul Armenia.

 În prezent, 1.307 de elevi participă la cursuri și activități extracuriculare oferite de profesori calificați, iar in pauzele de prânz  se bucură de alimente hrănitoare și sănătoase pregătite de bucătari pricepuți

 Detalii aici 

CENTRUL GRADINIȚĂ „DRUM SPRE FERICIRE”

A trecut un an de când grădinița „Way to happiness” și-a deschis porțile în Ecimiadzin, singurul centru de acest gen din Armenia.

Acesta este unul dintre cele mai inedite proiecte de sprijin social ale Fondului, cu scopul de a ajuta persoanele cu dizabilități mintale să se bucure pe deplin de drepturi și libertăți fundamentale egale, precum și să se integreze cu ușurință în societate.

Mulțumim partenerului nostru pentru eforturile depuse neobosite și le dorim mulți ani mai fructuosi în continuare!

 Detalii aici

INTERVIUL LUI HAYKAK ARSHAMYAN ACORDAT  PUBLICAȚIEI “OGLINDA SPECTATORULUI ARMEAN”

Directorul executiv al Fondului , Haykak Arshamyan, a vorbit pe larg cu „Oglinda-spectatorului armean” despre activitatea Fondului atât în timpul, cât și după recentul război din Arțakh, construcția pe scară largă în Arțakh, precum și importanța dezvoltării și întăririi comunităților noastre de graniță prin proiecte strategice. .

Detalii aici 

DESCHIDEREA OFICIALĂ A CENTRULUI DE FRANCOPHONIE PAUL ELUARD

Ceremonia inaugurarii Centrului de Francofonie Paul Éluard a avut loc la Stepanakert, încă un exemplu al prieteniei vechi de secole și al afinității reciproce dintre Armenia și Franța.

 Fondul Armenia este mândru să facă parte din acest centru unic care va uni oamenii interesați de cultura franceză, de prânz  va servi ca o platformă educațională, comercială și inovatoare care promovează dezvoltarea orașului.

 Suntem recunoscători cetățenilor din Franța pentru sprijinul lor continuu în realizarea acestui proiect.

Mai multe detalii in video 

DIRECTORUL ADJUNCT AL  FONDULUI ÎN VIZITĂ OFICIALĂ ÎN ARȚAKH

Președintele Arțakh-ului Arayik Harutyunyan l-a primit pe directorul adjunct al FONDULUI ARMENIA, Ararat Khlghatyan.

În cadrul întâlnirii au fost discutate proiectele în derulare ale Fondului în Arțakh, precum și viziunea proiectelor viitoare.

Detalii aici 

APĂ PENTRU ARȚAKH: APĂ POTABILĂ LA HATERQ

De ani de zile, rețeaua internă de alimentare cu apă a localitatii Haterq a fost într-o stare de paragină. Satul a avut o lipsă constantă de apă potabilă disponibilă doar 4 ore pe zi. Cu sprijinul Fondului, rețeaua a fost complet revizuită pentru a asigura apă curentă 24 de ore pentru toți locuitorii.

Detalii aici 

SPRIJINIREA COPIILOR VULNERABILI SOCIAL DIN BERD

În cooperare cu Fondul „House of Hope Charity Center”, Fundatia Himnadram a implementat proiectul „Sprijin pentru copiii vulnerabili social din comunitatea municipală Berd” în ultimii 5 ani.

 120 de copii din 5 sate ale acestei comunități au participat la activități extrașcolare și evenimente educaționale în cadrul cărora au primit toate materialele necesare. În cadrul proiectului, familiile acestor copii au primit și hrană, precum și cadouri la ocazii speciale.

 Acest lucru a fost posibil datorită sprijinului continuu al filialei germane a Fondului. Speram ca abilitățile si cunostintele dobândite prin această inițiativă vor fi utile în viitor.

Detalii aici   

DONEAZĂ

Urmareste-ne:

facebook instagram YouTube Twitter

Hayastan All Armenian Fund
Baghramyan 26/1 
Yerevan, Armenia  

 
          info@himnadram.org | www.himnadram.org

Traducere si adaptare :

Garabet HACIATURIAN –

reprezentant național al Fondului Armenia în România