Redactor

FONDUL ARMENIA / Buletin de știri nr. 12

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Հայերեն տարբերակի համար սեղմեք՝այստեղ

DESPRE PROGRAMELE CARE SE IMPLEMENTEAZA ÎN ARȚAKH

Datorită donațiilor armenilor din întreaga lume, în Artsakh au fost lansate programe de anvergură de dezvoltare a infrastructurii și a locuințelor.

Un total de 70 de milioane de dolari vor fi investiți în această etapă. Vor fi construite 85 de case, 1008 apartamente si 54,5 km de drum.

Detaliile fiecărui proiect vor fi publicate în următorul buletin informativ.

PRIMUL AJUTOR PSIHOLOGIC

Ne bucurăm să vă informăm că prima etapă a programului „Primul ajutor psihologic” implementat în cooperare cu ONG-ul „Ring” s-a încheiat.

În cadrul programului, 25 de participanți din diferite regiuni au fost instruiți, primind atât abilități teoretice, cât și practice în acordarea primului ajutor psihologic rezidenților aflați în criză în comunitățile de frontieră.

Detalii aici

LUMEA LUI SEVAK NU MAI ESTE TĂCUTĂ

11 soldați au început din nou să auda datorită aparatelor auditive de înaltă calitate donate prin fundație.

Părea o furtună, s-a dovedit a fi bombe. Războiul făcuse sa taca toate vocile din lume. Acum, lumea lui Sevak nu mai este tacuta!

Detalii în videoclip

NOUĂ INIȚIATIVĂ PENTRU A SPRIJINI PARTICIPANȚII DIN AL DOILEA RĂZBOI AL ARȚAKH

Datorită noii inițiative a Fundației “Armenia inteligenta “ , vor fi create o serie de oportunități de dezvoltare profesională pentru participanții la cel de-al doilea război Artsakh și familiile lor.

Prin participarea la cursurile la alegere, beneficiarii programului vor dobândi noi cunoștințe și abilități, precum și sprijin în procesul de integrare pe piața muncii.

Detalii în videoclip

SPRIJIN PENTRU MICI REZIDENȚI AI COMUNITĂȚILOR DE FRONTIERE TAVUȘ

La inițiativa filialei austriece a Fondului, au fost donati 350 de rucsaci plini cu articole de papetărie și cadouri către școlari și prescolari din 4 comunități de frontieră din regiunea Tavush.

Comunitățile beneficiare sunt: satele Nerkin Karmiraghbyur, Aygepar, Artsvaberd si Chinari.

Detalii aici

ASISTENȚĂ FAMILIILOR STRĂMUTATE DIN ARȚAKH

Au trecut cinci luni de când aproximativ 140 de persoane strămutate din Artsakh și-au găsit refugiul în casa de oaspeți a Universității de Stat din Erevan.

Îngrijirea pe termen lung acordată de Fundație continuă prin intermediul filialei  britanice, care oferă în prezent trei mese pe zi solicitanților de azil.

Detalii aici

ECHIPAMENT AUDITIVE DE ÎNALTĂ CALITATE PENTRU MILITARI

Continuând să sprijine Centrul de reabilitare a apărătorului patriei, Fundația a oferit aparate auditive de înaltă calitate Phonak Naida V30 UP pentru militarii noștri care și-au pierdut auzul sau au dobândit probleme de auz în timpul războiului recent din Artsakh.

Detalii aici

AJUTOR UMANITAR PENTRU COMUNITĂȚILE DE FRONTIERĂ TAVUȘ

Fundația continuă să sprijine comunitățile de frontieră din regiunea Tavush. De această dată, o altă cantitate mare de ajutor umanitar trimisă de comunitatea armeană din America a fost oferită locuitorilor satului Nerkin Karmiraghbyur.Ajutorul  include medicamente, cârje, scaune cu rotile, bastoane, precum și încălțăminte și haine.

 Detalii aicI

GYUMRI FĂRĂ CONTAINERE

Din 2015, Fundația a oferit 45 de apartamente în Gyumri familiilor vulnerabile care și-au pierdut casele din cauza cutremurului și au început o nouă viață în confortabile apartamente complet mobilate.

Apartamentele au fost predate pe bază de contracte de utilizare gratuită pe o perioadă de 5 ani. Ne bucurăm să vă informăm că anul acesta in aprilie, au fost semnate acorduri de donații cu primii 7 beneficiari, potrivit cărora aceștia sunt proprietari deplini ai apartamentelor.

Felicitări compatrioților noștri, sperăm că vom vedea în curând Gyumri-ul fără containere.

Detalii aici

CEREMONIA OFICIALĂ DE DESCHIDERE A UNITĂȚII DE EXECUȚIE PROTEZE “PROTETICA

acesta ceremonia oficială de deschidere a unitatii de executie  proteze a avut loc pe 23 aprilie  la Centrul de reabilitare a apărătorului patriei.

Evenimentul a fost marcat de mersul independent al băieților protezati, care au oferit flori mamelor lor, cat si membrilor ansamblului „Karin” care prezentasera un dans “ kochari “ acerb.

Apropo, Protetica a fost înființată prin eforturile comune ale Fondului Armenia din Olanda, Universitatii de Stat de Medicină din Erevan și ONG-ul „Sprijin pentru soldații răniți”.

Detalii aici

MODERNIZAREA CENTRULUI CAROLINE COX

Centrul de reabilitare Caroline Cox este singurul de acest gen din Artsakh. A fost fondat în 1998 la inițiativa baronesei Caroline Cox, membra a Camerei Lorzilor din Regatul Unit, fosta vicepreședintă  a Camerei Lorzilor

De 23 de ani, centrul oferă tratament de reabilitare pentru persoanele cu dizabilități, promovând independența acestora, integrarea socială și îmbunătățind calitatea vieții. Centrul oferă tratament de reabilitare soldaților răniți în războiul recent din Artsakh de aproximativ trei luni.

Ținând cont de activitățile acestui centru strategic important, luând în considerare modernizarea centrului, Fundația a oferit  o mare  cantitate de materiale medicale și a întreprins renovarea centrului.

Detalii aici

 ÎNTÂLNIRE CU REPREZENTANȚII FONDULUI ARMENIA FILIALA OLANDA

Reprezentantii Fondului Armenia Centru i-au primit pe Harutyun Simonyan, șeful filialei olandeze a Fondului Armenia si pe, Tigran Mghdesyan, directorul Bisericii Apostolice Duhul Sfânt din Amsterdam; Au fost discutate procesul de protezare pentru militari și rezultatele negocierilor privind viitoarea achiziție de proteze de mână. Oaspeții din Olanda au prezentat o serie de propuneri de programe, inclusiv programe de instruire pentru militarii demobilizați. Trebuie reamintit faptul că un laborator modern de proteză a fost achiziționat prin eforturile organismului local al Fondului din Olanda, unde se organizează acum procesul de protezare pentru militari.

Detalii aici

Povestea lui ARAM

Faceți cunoștință cu Aram, unul dintre apărătorii patriei, care a pierdut ambele picioare în ultimul război, dar astăzi merge cu proteze și își păstrează optimismul puternic.

Detalii în videoclip

ENERGIE SOLARĂ ÎN TAVUȘ

În cadrul programului „Tavush-ul  puternic” al Fundației, școala secundară și centrul comunitar din satul de frontieră Berkaber vor fi acum alimentate cu energie solară, ceea ce va economisi energie electrică și va reduce emisia de substanțe nocive în atmosferă. Proiectul este finanțat de SIEGEIF / Ile de France, Haute Garonne, Dassault Aviation.

Detalii aici

PUTEREA FEMEILOR

 Fondul Armenia, împreună cu ONG-ul Oghak, desfășoară o serie de cursuri de instruire intitulate „Femei puternice”, care își propune să instruiasca femeile pentru diverse abilități, contribuind la cresterea  respectului de sine, dezvoltarea puterii de analiza  si la restabilirea rolului real al femeii armene. Programul a fost lansat în 2020’in satul Gandzakar, regiunea Tavush, în martie, va fi continuu, extinzându-și geografia, implicând femei din diferite regiuni ale Armeniei.

Detalii aici

TRANSIMPEX LLC OFERA ASISTENȚĂ FUNDAȚIEI

De zeci de ani, Fondul Armenia își implementează programele umanitare nu numai prin eforturile donatorilor din întreaga lume, ci și cu sprijinul partenerilor locali și internaționali. După război, unele dintre materialele necesare pentru recuperarea apărătorilor patriei, care aveau amputări ale membrelor superioare și inferioare, au fost transportate gratuit din Europa în Armenia de către TRANSIMPEX LLC. Vă mulțumim TRANSIMPEX pentru acest gest caritabil.

 Detalii aici

CENTRUL DE REABILITARE COPII KOSH

Centrul de reabilitare pentru copii Kosh funcționează din 2012 si oferă tratament de reabilitare pentru persoanele cu vârste între 0-18 ani cu dizabilități fizice,de vorbire și de dezvoltare mentală. Începând cu 2021, centrul efectuează tratamente de reabilitare pentru militarii răniți în urma războiului recent din Artsakh, iar Fundația a furnizat o varietate de echipamente sportive și rechizite pentru a-i asigura calitatea și eficiența.

 Detalii aici

BULETINE ANTERIOARE

BULETIN N1: http://bit.ly/2NY9GOd:

BULETIN N2: https://bit.ly/37Q2BX4:

BULETIN N3: http://bit.ly/3dOmQYV:

BULETIN N4: http://bit.ly/3pXRKQU:

BULETIN N5. http://bit.ly/3kuaLcW:

BULETIN N6. http://bit.ly/3uzZFaR:

BULETIN N7. http://bit.ly/37Q3cYO:

BULETIN N8. http://bit.ly/3dOr1nv:

BULETIN N9. http://bit.ly/3aW0jHS:

BULETIN N10. https://bit.ly/3wBsyo9:

BULETIN N11. https://bit.ly/3vjZ64J:

DONEAZĂ

Urmareste-ne:

facebook instagram YouTube Twitter

 Hayastan All Armenian Fund
Baghramyan 26/1 
Yerevan, Armenia  

 
          info@himnadram.org | www.himnadram.org

Traducere si adaptare

Garabet Haciaturian

Reprezentant national al Fondului Armenia in România

0726.66.68.27