Redactor

FOCUSPRESS.RO / Sute de constănțeni l-au aplaudat pe Smbatyan. Profesorul din Odesa a făcut spectacol în Constanța

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Reprezentantul comunității de armeni din orașul Odesa, Jan Smbatyan : „Le doresc doamnelor să fie fericite”

“În sufletul tău, femeie, s-au ascuns anotimpurile. Florile primăverii s-au împodobit în nuanțele curcubeului. În ochii tăi s-au oglindit stelele universului. Luna a zâmbit viselor rătăcite peste taina nopții”. Pentru a arăta lumii că în Dobrogea multiculturalitatea este la ea acasă, Uniunea Armenilor și Comunitatea Elenă au organizat sâmbătă, 7 martie, un spectacol special cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii. Spectacolul de sâmbătă, organizat la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”, a reprezentat un omagiu adus femeii: mamă, fiică sau bunică. Un omagiu adus iubirii pentru frumos, pentru muzică, pentru dans. Ansamblul de dansuri “Nairi” a strălucit prin grație, dăruire și profesionalism, sub îndrumarea Angelicăi Terzian, printr-un program de dansuri tradiționale de o înaltă ținută artistică.

 “Mesajul comunităților reunite, pentru că acesta a fost planul nostru de câțiva ani, să facem evenimentele împreună, presupune ca anul viitor pe lângă armeni și greci să mai fie și câteva etnii aici pe scenă. Noi am dat tonul. Vă spunem “La mulți ani!”. Acesta este principalul mesaj”, a declarat președintele comunității Armene, dr. Liviu Merdinian

Comunitatea  Elenă a dorit și ea să transmită un mesaj reprezentantelor sexului frumos. “Nu avem tort. Nu suflăm în lumânări. Spunem doar “La mulți ani!” iubitelor noastre mame. Femeia reprezintă pentru majoritatea celor din sală ceea ce iubim de la naștere. Încercăm să facem tot ce putem mai bine, cu resursele limitate pe care le avem. Sperăm ca în viitorul apropiat să ne descurcăm puțin mai bine. Pentru ziua de 8 Martie vă dorim un călduros “La mulți ani!” și să ne ajute Dumnezeu să ne întâlnim din ce în ce mai des”, a declarat Anton Antoniadis, președintele Comunității Elene.

citește mai mult pe focuspress.ro