Mihai Stepan Cazazian

FOCȘANI / E.S. Hamlet Gasparian, ambasador al Republicii Armenia a participat la manifestările prilejuite de Ziua Unirii

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

Invitaţii municipalităţii focşănene la manifestările dedicate Unirii Principatelor Romane au fost primiţi oficial, chiar de Ziua Unirii, în sala de şedinţe a Primăriei, în prezenţa consilierilor locali şi reprezentanţilor mass media

 
Oaspeţii din Lituania, Serbia, Olanda, Republica Moldova, dar şi Excelenţa Sa Ambasadorul Armeniei la Bucureşti au transmis focşănenilor şi reprezentanţilor administraţiei publice locale mesajele de felicitare pentru această zi istorică, dar şi mulţumirile pentru invitaţie şi onoarea de a fi prezenţi la o aşa mare sărbătoare. Primarul Cristi Misăilă a adresat, de asemenea, mulţumiri pentru vizită şi a promis celor prezenţi că îşi doreşte “să deruleze pe termen lung proiecte împreună, să importe experienţe, în special în domeniul administraţiei publice”.

Excelenţa sa, Domnul Hamlet Gasparian, Ambasador al Republicii Armenia în România a transmis în limba romană gandurile bune şi a reamintit celor prezenţi istoria acestei zile, cat şi aspecte despre importanţa strategică a Romaniei în regiune, atat ca membră a Uniunii Europene, dar şi a N.A.T.O.. A mai transmis, de asemenea, felicitări din partea primarului oraşului armean înfrăţit cu Focşani, în special pentru faptul că în oras mai există, încă, o comunitate armeană. „Eu reprezint un oraş din Armenia înfrăţit cu Focşani în urmă cu patru ani şi am adus cu mine felicitări din partea primarului pentru această zi importantă din istoria oraşului şi a ţării. Poporul roman are o mare şansă acum să preţuiască Independenţa şi Unirea”, a spus E.S. Domnul Hamlet Gasparian.

Oaspetele din oraşul olandez ‘s-Hertogenbosch, Herman LOERAKKER, a spus că se simte foarte norocos că a avut ocazia să vină la Focşani pentru a şaptesprezecea oară. „În toată această perioadă cred că am învăţat foarte multe ambele părţi. Pentru mine este un eveniment important pentru că pot vedea cum evoluează această prietenie. În acest moment, în Focşani pot vedea o mică Europă şi felicit municipalitatea pentru noii parteneri pe care îi va avea în viitor”, a spus reprezentantul olandez. 

La această întrunire au mai transmis mesaje de felicitare şi ganduri bune oaspeţii din Alytus, Lituania, cu care municipalitatea doreşte să se înfrăţească în cel mai scurt timp, delegaţia din Orhei, Republica Moldova, precum şi invitaţii din Majdanpek, Serbia. Primarul Cristi Valentin Misăilă a transmis, în final, reprezentanţilor sarbi şi lituanieni că delegaţiile focşănene care au vizitat aceste oraşe vara trecută au rămas foarte impresionate de ceea ce au văzut acolo şi că vor transpune aceste experienţe şi în proiecte locale. „Este foarte important pentru noi să fim o mare familie, să fim parteneri în proiecte şi să finalizăm toate formalităţile de înfrăţire”, a mai precizat primarul municipiului Focşani la finalul reuniunii. (A.T.)

după http://www.ziaruldevrancea.ro