Mihai Stepan Cazazian

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

      

            Cu bucurie anunțăm că în zilele acestea a apărut volumul „Limba armeană fără profesor” de colegul nostru, Arsen Arzumanyan. Venit din Armenia acum câțiva ani, autorul a studiat complexitatea limbii române, dar și cea a limbii lui materne din perspectiva învățării ei pentru străini. Prin urmare, cercetarea profundă l-a ajutat să elaboreze o metodă proprie destinată studiului autodidactic al limbii armene exclusiv pentru vorbitorii de română.

            În cele 33 de lecții este prezentată gramatica limbii armene într-o versiune alternativă, prin transliterare, luând în considerare asemănările și diferențele dintre cele două limbi. Transliterarea este pe deplin adaptată la limba română, oferind soluții legate de ortografie și fonologie în același timp. De asemenea, încă din prima lecție sunt prezentate literele alfabetului armean, ceea ce ajută la scrierea și citirea impusă la sfârșitul fiecărei lecții. Mai mult, începând cu Lecția 11, pot fi rezolvate diferite exerciții exclusiv cu literele armenești deja cunoscute.

            Ordinea lecțiilor nu este întâmplătoare, ci urmează firul logic al procesului de învățare a limbii. În afară de lecții și anexe, sunt prezentate și cinci cântece armenești, mai ușor de înțeles din punct de vedere gramatical și relativ simple ca vocabular, precum și traducerile lor în limba română și explicațiile unor structuri gramaticale.

            Așadar, cum spune autorul, „abordarea sârguincioasă a învățării limbii armene, folosind această carte, nu va întârzia să dea rezultatul dorit. Este important să credeți și să munciți cu răbdare”.

            De asemenea, în cadrul Festivalului Strada Armenească, duminică, 5 august, la ora 16:00, va fi organizat un atelier de limba armeană, în cadrul căruia va fi lansat acest volum.

2 Responses to

  1. R?zvan Ciurescu August 17, 2018 at 11:59 am

    Cum se poate achizi?iona?

  2. Mihai Stepan Cazazian August 17, 2018 at 5:38 pm

    De la Editura Ararat, Bld. Carol I nr. 43 sector 2