Mihai Stepan Cazazian

Festivalul de Film Istoric de la Râșnov va avea o secțiune cu tema EXILUL ARMEAN

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

the_cut_poster-659x1024

 

În perioada 31 iulie-9 august are loc cea de-a VII-a ediție a Festivalului de Film Istoric de la Râşnov (FFIR). Apărut în anul 2009 din dorinţa valorificării unui capitol important al cinematografiei locale şi mondiale, dar şi din nevoia de a produce în spaţiul public românesc discuţii despre teme al căror impact temporal depăşesc efemeritatea clipei acest festival este un eveniment unic pe piaţa culturală românească în care Istoria şi Filmul Istoric stârnesc gânduri şi pasiuni, informează şi emoţionează, ridică întrebări şi dezbate răspunsuri. O întamplare proaspată şi relaxată, care înţelege să mixeze în chip firesc rigoarea şi umorul.

La ediția din acest an a fost introdusă secțiunea  Exilul Armean. Astfel în ziua de 9 august la Cinematograful Amza Pellea  din Râșnov  va fi prezentat filmul The Cut de Fatih Akim și documentarele Orphans of the Genocide de Bared Maronian și Maggie Mangassarian-Goschin și  Strunga de Cadri Abibula și Mihai Stepan Cazazian.  Înainte de vizionări va avea loc o prelegere susținută de scriitorul Bedros Horasangian despre Exilul armean în România.

Cu şase ediţii la activ, FFIR face deja parte din identitatea culturală a Râşnovului, marcând spectaculoasa ascensiune a oraşului transilvan în topul naţional al destinaţiilor cultural-turistice (peste 200.000 vizitatori pe an).

strunga

184149_522263991120845_1104809257_n