Arhiepiscopia Armeana

,,Fericit cel ce caută la sărac și la sărman! În ziua cea rea îl va izbăvi pe el Domnul” (Ps.40,2)

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

,,Adunați-vă comori în cer”, acesta era îndemnul primit de la Domnul Iisus. (Mat 6,20). Iar pentru a urma acest îndemn nu este cale mai potrivită decât milostenia, facerea de bine pentru semenii noștri,  expresie a dragostei și compasiunii pentru semenii noștri aflați în nevoi. Aceasta nu este doar o datorie creștină ci și  modul prin care ne aflăm drumul spre a fi izbăviți de rele, de a ne elibera de păcate și a ne apropia de Dumnezeu, unde aflăm lumina mântuirii! ,,Fericit cel ce caută la sărac și la sărman! În ziua cea rea îl va izbăvi pe el Domnul!,,(Ps 40,2)

În spiritul acestui frumos sentiment izvorât din dragoste sinceră și credință în Hristos Arhiepiscopia Armenă din România a continuat și în acest ceas al sfârșitului de an  să și dovedească purtarea de grijă și milostenia față de cei aflați în nevoi, față de cei dornici de dragoste și compasiune. Prin purtarea de grijă a PS Episcop Datev și din înalta Sa rânduială arhierească angajații Arhiepiscopiei au sârguit spre realizarea unor frumoase inițiative în domeniul social.  În ziua de 18 decembrie PC Pr Oșakan Khachatryan  și dna Bella Muradian, șefa de cabinet a PS Episcop Datev, au vizitat școala specială nr 1 din capitală, întâlnindu-se cu elevii școlii cărora le-au oferit diverse daruri, dulciuri, cărți etc.

În ziua urmâtoare, 19 decembrie, PS Episcop Datev, împreună cu PC Pr Krikor Holca și PC Pr Oșakan Khachatryan, au vizitat centrul special pentru îngrijirea persoanelor cu dizabilități, loc unde se află de mult timp și Daniel Tevanian. Oaspeții au fost întâmpinați cu bucurie firească, aducând cu ei daruri dar și cuvinte calde de îmbărbătare și glas de rugăciuni  pline de mângăiere.

Conducerea eparhiei adresează parohiilor dar și persoanelor fizice din eparhie   apelul de a încerca să-și concentreze atenția și asupra persoanelor, familiilor cu probleme sociale, bolnavilor, orfanilor, tuturor celor aflați în nevoi și care au trebuință de ajutor.

Astfel de acțiuni se desfășoară și în Parohia Constanța unde, în colaborare cu Asociația Ortodoxă Coptă Sf. Mina, aprox 20 de familii  beneficiază periodic de ajutor constând în produse alimentare.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Armene din România

  •  
  •