Mihai Stepan Cazazian

Farul lui Aslan de pe Insula Șerpilor și Farul Genovez din Constanța

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

În ultimele zile a fost  mediatizat puternic episodul cu cei 13 grăniceri ucraineni, aflați pe Insula Șerpilor, care nu s-au predat și au fost  uciși  de armata rusă, în urma unui atac de pe un vas militar, cu rachete și tunuri de artilerie. Dincolo de dramatismul acestui episod, care trebuie condamnat, la o cercetare mai atentă a istoriei Insulei Șerpilor ( vezi fișa de pe Wikipedia) am aflat un amănunt interesant. Cităm :

„Protocolul de la Paris semnat la 6 ianuarie 1857 stabilește că insula Șerpilor va aparține statului posesor al gurilor Dunării (în acel moment Imperiul Otoman) care se obliga să ridice pe insulă un far pentru navigația navelor care se îndreptau spre Dunăre sau spre Odesa (far care a fost ridicat în 1860 de către inginerul francez de origine armeană Artin Aslan). Tratatul adițional de la Paris din 19 iunie 1857 confirmă aceste hotătâri.”  Dar, din păcate ”în Primul Război Mondial, în anul 1917, nava de război germană Breslau a bombardat insula Șerpilor, deteriorând farul (care a fost reconstruit de România în anul 1922).”

Partea interesantă este că inginerul francez Artin Aslan este același care între anii 1858-1860 a construit, pe temelia farului genovez realizat undeva în jurul anului 1300, actualul far din Constanța, aflat pe faleza Cazinoului. Povestea spune că  inginerul Artin Aslan  s-a îndrăgostit de Miriam, una  dintre nepoatele hangiței Radicevici și nu a mai plecat din Constanța. Și astfel, după ce a definitivat construcția farului din Constanța a construit și farul de pe insula Șerpilor.

Reamintim că în anul 2020 lupa Farului Genovez de pe faleză a fost reparată iar farul a fost reaprins în cadrul unei festivități la care au fost prezenți  membri ai comunității armene, care a sprijinit proiectul și reprezentanți ai primăriei Constanța, cea care a finanțat.