Mihai Stepan Cazazian

EXPOZIŢIA JAKOBOVITS MIKLÓS la Oradea

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

File0100 

File0039

Expoziţia SEGMENT, deschisă pe 19 iunie la Laborator Visual Kontakt  din Oradea, prezintă lucrări  de grafică ale regretatului artist plastic Jakobovits Miklós, distins cu Premiul Munkácsy al Ungariei, cu premiul Arshile Gorky al Armeniei, precum şi cu mai multe premii profesionale ale României.

La vernisaj au vorbit dr. prof. Aurel Chiriac, directorul Muzeului Tării Crişurilor, dr. prof. Maria Zintz, critic de artă, dr. prof. Ujvárossy László, artist visual.

File0040

        File0024(1)

  File0021

Expoziţia este organizată  de Asociaţia Pro Oraşul Nou  în parteneriat  cu Laborator Visual  Kontak şi cu Asociaţia Culturală In Memoriam Jakobovits Miklós și face parte dintr-un proiect mai amplu care ţinteşte să realizeze dorinţa  scrisă  a artistului trecut în veşnicie, ca lucrările sale de grafică  realizate paralel cu operele de pictură, desene, gravuri,  collage, hârtie manuală, etc, să fie prezentate publicului iubitor de artă.

Cu această ocazie au fost prezentate 65 de desene în tuş, doar un segment din activitatea vastă de grafică a artistului plastic, cuprinzând teme variate ca:  oamenii oraşului, artişti, circul, politicieni, nuduri, etc.

Prin profunzimea  şi seriozitatea maximă cu care abordează diferitele teme artistul  pare să se încarce  cu energie spirituală pe care o transmite şi spectatorului. Prin desenele sale momentele cotidiene se îmbogăţesc cu sensuri ciudate şi apar  transpuse în spaţiul general-universal al metafizicului.

File0002