Mihai Stepan Cazazian

Evoluția sportivilor armeni la Olimpiada de la Rio

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Harutyun Merdinyan
Lotul armenilor este destul de mic, numai 33 de sportivi. Cu toate acestea sansele de a obtine medalii la Olimpiada sunt mari.
La gimnastica Harutyun Merdinyan(vezi foto) s-a calificat in finala de opt la cal cu manere. Finala se va disputa pe 14 august, cu doua zile inainte ca Harutyun Merdinyan sa implineasca 32 de ani. Sa mentionam ca sportivul armean este campionul european al probei in 2016 la Berna si este medaliat cu bronz la campionatele lumii desfasurate in 2015 la Glasgow.

Celalalt gimnast, Artur Davtyan nu a obtinut calificarea in finala de la sarituri clasandu-se pe locul 11.

Gimnasta Houry Gebeshian care are dubla cetatenie, armeana si americana, nu a reusit sa obtina rezultate satisfacatoare si a parasite competitia. Sportiva in varsta de 27 de ani a evoluat, probabil, in ultima competitive majora din viata ei de sportiv. Sportiva Seda Tutkhalyan o armeanca nascuta la Gyumri, care evolueaza pentru echipa Rusiei, s-a calificat in finala la individual compus.

La judo la categoria 60 de kilograme, Hovhannes Davtyan a pierdut in optimile de finala la rusul Beslan Mudranov , cel ce a obtinut aurul in aceasta proba. Hovhannes Davtyan s-a clasat pe locul 9.

La box in limitele categoriei 49 de kilograme , Artur Horhannisyan, s-a accidentat si a trebuit sa se recunoasca invins in fata spaniolului Carmona Heredia. In schimb la categoria 69 de kilograme Vladimir Margaryan merge mai departe dup ace la invins pe Wiston Hill, reprezentantul Fiji.
Vom reveni cu alte rezultate ale sportivilor armeni.
Gabriel Antonie Lazarovici