Mihai Stepan Cazazian

EVENIMENT | Primul satelit al Armeniei a fost lansat pe orbita Pământului

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Primul satelit armean a fost lansat pe orbita Pământului, a anunțat premierul armean Nikol Pașinian la reuniunea Cabinetului.

„Pe 25 mai 2022, la ora 22:35, ora Erevanului, primul satelit spațial al Armeniei a fost lansat pe orbita Pământului cu o rachetă SpaceX de la Cape Canaveral în Statele Unite”, a spus Pașinian. El a adăugat că satelitul a fost lansat în spațiu ca urmare a cooperării dintre compania de stat armeană Geocosmos și spaniolă Satlantis.

„Nu putem supraestima semnificația acestui moment, deoarece Armenia intră în era activităților spațiale și sperăm că tradițiile noastre bogate în această zonă vor fi refăcute. Vorbesc despre zona de producție științifică spațială care a existat în Armenia de mulți ani. În acest context, aș dori să subliniez că una dintre prioritățile noastre este localizarea tehnologiilor spațiale în Armenia, precum și organizarea producției de echipamente spațiale”, a spus Pașinian.

Satelitul armean, care a fost lansat pe orbită de la Cape Canaveral Space Force Station din Florida, Statele Unite, la bordul rachetei SpaceX Falcon 9, este un satelit de observare a Pământului.