Mihai Stepan Cazazian

Eveniment editorial în Israel: Cartea Șoaptelor în limba ebraică

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

Prestigiosul grup   editorial din Israel, Hakibutz Hameuchad – Sifriat Poalim Publishing Group, a publicat recent Cartea Șoaptelor, impresionant definită de autor drept ”cartea celor care au suferit istoria în loc să o trăiască”.

Argumentul realității care a stat la baza scrierii acestei cărți este indubitabil: cartea se constituie într-un răscolitor document despre genocidul împotriva armenilor din 1915, dar și despre maladiile suferite de întreaga umanitate în secolul trecut: războaiele mondiale și totalitarismul.

Indiferența cu care popoarele lumii au privit genocidul armean s-a regăsit două decenii mai târziu în tragedia Holocaustului și, mai recent, în diversele acțiuni genocidale din Asia și Africa. Cartea șoaptelor, una dintre cele mai apreciate şi mai premiate cărţi din literatura română actuală, este o mărturie dar și un îndemn la acceptarea demnității umane.
Publicarea în  Israel a fost posibilă prin programul ”Publishing  Romania” al Institutului Cultural Român.

Tradusă de Any Shilon și redactată de Anita Peri Sela, cartea va fi lansată în luna octombrie a acestui an  la Tel Aviv, Ierusalim și  Haifa, în prezența autorului. Cu sprijinul Institutului Cultural Român de  la Tel Aviv.

www.icr.ro/tel-aviv/