Eduard Antonian

EVENIMENT CULTURAL / Vernisajul expoziției Metamorphosis Mimesis al artistei Marta Jakobovits

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

unnamed

Sâmbată 9 Mai chiar de ziua Europei, la Galeria Cuhnia, din incinta Palatului Mogoşoaia a avut loc vernisajul Expoziţiei cunoscutei artiste ceramist Marta Jakobovits de la Oradea, soţia regretatului artist plastic și restaurator Miklos Jakobovits. Expoziţia este o adevărată încântare vizuala ce conţine prețioasele  creaţii ceramice ale artistei, grupate sub titlul Metamorphosis – Mimesis.

Referindu-se la operele sale, Marta Jakobovits se destăinuie: “Urmăresc cu respect deosebit schimbările minimale ale materiei ca manifestare a voinţei materialului şi a mesajului pe care acesta îl transmite. Lucrările, obiectele,fragmentele de obiecte ceramice care se nasc, formează ansambluri, cercuri, drumuri, pelerinaje, vizualizând demersul prin care se reciteşte dorinţa puternică de apropiere de Marele Secret şi copleşirea în faţa imposibilităţii explorării acestui scop. Ansamblurile de lucrări sunt rearanjabile, renasc şi intră în dialog cu spaţiul în care se desfăşoară, încercându-se cu nuanţe ciudate de sensuri noi conferite de spiritul locului.  “

Expoziţia este deschisă şi o puteţi vizita pâna la data de 10 iunie, o alternativă  de a evada către abstract, către absolut.

Eduard Antonian