Mihai Stepan Cazazian

EVENIMENT: Primul manual de limba armeană

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 man lmb armeana

Sub egida Ministerului Educației Naționale la Editura Didactică și Pedagogică a apărut Manualul de Limba Armeană( occidentală) pentru elevi începători de gimnaziu și liceu. Manualul este realizat de doamna Ulnia Blănaru Maganian și este rodul unui munci de mai bine de 10 ani pe care domnia sa l-a depus pentru a duce la bun sfîrșit acest instrument de lucru pentru cei interesați de limba armeană. Realizarea grafică este deosebită lucrarea fiind finanțată de Uniunea Armenilor din România, avînd avizul MECTS nr. 6053 din octombrie 2012. Acest lucru s-ar traduce prin faptul că acest manual este primul manual de limba armeană avizat de Ministerul Educației din România.

Doamna Ulnia Blănarul Maganian scrie în deschiderea manualului cităm : “Cu pietate închin această lucrare memoriei sacre a părinților mei, Zaruhi și Nșan Maganian și a surorii mele Anahid Garabedian”.

Profesor Ulnia Blănaru Maganian a condus Școala Armeană din București, după 1990 timp de aproape 20 de ani predînd ștafela nepoatei ei Narine Bogdan Căuș, care a coordonat apariția acestui manual.

Sperăm că acest manual să fie un stimulent pentru tinerii noștri pentru a învăța limba armeană.

4 Responses to EVENIMENT: Primul manual de limba armeană

 1. Damian Gica August 31, 2013 at 8:35 pm

  Cum asi putea sa intru in posesia unui exemplar ,am baiatul plecat la institutul teologic Kevorkian si nu are cunostinte de limba armeana.

 2. gugush September 2, 2013 at 5:04 pm

  M a i bine prea târziu decât niciodat?

 3. Krikor September 5, 2013 at 10:23 pm

  Aplaudam din inima efortul si dedicatia aestor persoane care cauta sa aduca lumina in sufletele Armenilor si a oamenilor in general
  Bravo si feliucitari

 4. Mihai Stepan Cazazian September 7, 2013 at 1:58 pm

  puteti cumpara manualul de la sediul Editurii Ararat
  Bl. Carol I nr 43