Mcrtici Baghdasarian

Update: A participa sau nu … asta este întrebarea

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share


Astăzi voi dezbate mai pe larg un subiect controversat la momentul actual în Armenia.  Ştim cu toţi  care sunt  relaţiile celor două state caucaziene atât politic cât şi teritorial iar daca nu ştiţi vă invit să vă informaţi de aici.
Şi ca toate “planurile de atac” să fie complete, vă prezentăm şi dilema acuală pe plan cultural. A participa sau nu la Eurovizion 2012 care se va ţine în Azerbaidjan,Baku. Un concurs muzical de cea mai mare amploare din Europa la care Armenia e prezentă din anul 2006.

Un subiect ce pune sub presiune  atât  delegaţia armeană cât şi pe fani.  Adică  nu este  simplu să mergi la Baku şi să fluturi steagul Armeniei şi nici invers. Motiv pentru care Azerbaidjan-ul nu a participat în 2011 la concursul Eurovizion Junior care s-a ţinut în Armenia. Şi totuşi ce ar trebui să facă Armenia?  Unii spun că ar fi mai bine să nu participe pentru a evita conflictele dintre suporterii celor doua state iar alţii iau această participare ca pe o provocare spunând că ar trebui să participe şi să obţină victoria. Uşor de spus greu de realizat. Vom vedea în zilele ce urmează ce hotărâre va lua Armenia cu privire la  acest concurs. Vă vom ţine la curent cu toate informaţiile, staţi pe aproape!

Update: Pe site-ul oficial al concursului s-a publicat lista oficiala cu tarile participante iar Armenia se pare ca a acceptat provocarea!