Mihai Stepan Cazazian

EUROVISION 2021 / Armenia se retrage din concurs din cauza crizei politice

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Erevan, (AFP) – Armenia s-a retras de la ediția din acest an a Eurovision din cauza crizei politice prin care trece țara după înfrângerea militară împotriva Azerbaidjanului în toamna anului trecut, a anunțat Televiziunea publică armeană. „Evenimente recente, lipsa de timp și alte motive obiective fac imposibilă participarea Armeniei “, a anunțat canalul public Armenia 1 pe contul său de Twitter.
Populara competiție europeană urmează să aibă loc în luna mai la Rotterdam, Olanda fiind câștigătoare a ediției din 2019. Reamintim că ediția de anul trecut a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus, Armenia urmând să fie reprezentată de Athena Manoukian cu piesa Chains On You.

Conflictul din Nagorno Karabakh a fost strecurat deja la ediția din 2016 a Eurovision când Iveta Mukuchyan din Armenia a stârnit controverse în timpul semifinalei din acea seară, după ce a fluturat steagul Nagorno-Karabakh în timpul recapitulării votului. Când o jurnalistă suedeză de la tabloidul național Aftonbladet a întrebat-o despre asta la conferința de presă, reprezentanta armeană a explicat că „vrea doar pace la granițe”.

În 2012 Armenia a boicotat competiția organizată în acel an de Azerbaidjan.