Mihai Stepan Cazazian

Ervant Nicogosian- Luminile intunericului

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Publicat: Ieri, 06:10

Cu pictorul Ervant Nicogosian (1928-2014) mi s-au incrucisat drumurile in doua momente expozitionale importante ale vietii sale. In 2006, artistul deschidea o expozitie retrospectiva la Galeria Senso de pe B.dul Unirii. Trei ani mai tarziu, ii ascultam povestind despre opera lui Ervant Nicogosian pe criticul de arta Octavian Barbosa si pe mai tanarul artist, Marian Dobre, coleg de atelier cu pictorul octogenar.
Cele doua expozitii mi-au permis, prin numarul semnificativ de lucrari prezentate pe simeza, sa inteleg pictura de factura expresionista a lui Ervant Nicogosian.
Dupa moartea lui Ervant Nicogosian survenita in primavara anului 2014, expozitiile organizate de familia sa incearca sa pastreze vie -opera acestui remarcabil artist.
Insuficient cunoscut, Ervant Nicogosian a iubit si a practicat pictura chiar si in ultimii ani ai vietii cand si-a pierdut complet vederea.

Text foto:
 

Fotografie realizata la vernisajul expozitiei pictorului Ervant Nicogosian la Galeria Simeza- Bucuresti, 2009. Ervant Nicogosian este alaturi de scriitorul Bedros Horasangian si de pictorii Marin Gherasim si Horea Pastina.

http://www.radioromaniacultural.ro