Elena Chobanyan

Erevanul a împlinit 2795 de ani!

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Yerevan2

Pe 11-12 octombrie armenii au sărbătorit aniversarea a 2795 de ani de existență a orașului Erebuni-Erevan. Locuitorii și  vizitatorii capitalei au sărbătorit în diferite feluri și cu dispoziții diferite. Unii cred că sărbătoarea din anii trecuți se organiza mult mai frumos, decât în acest an.

2013_phpThumb.php_889558436

Activiștii nu au stat deoparte  nici de această dată. Au protesta, cu  pălării galbene pe cap, în Piața centrală a Capitalei, strigând “Eliberați monumentul de oligarhi!”. Unul din activiști a afirmat, că orașul nostru are 2975 de ani, însă nu avem nici o clădire de 100 de ani!  Distrugând orașul, clădirile importante și valorile, ne distorsionăm imaginea minunatului Erevan. Însă mulți trecători au fost iritați și au început să-i insulte pe activiști considerînd că strică sărbătoarea. Cu toate acestea activiștii au continuat să protesteze.

Dacă în capitală dispar clădirile simbolice și monumentele istorico-culturale în fiecare an, chiar în fiecare zi, ce mai sărbătorim! Sărbătoare în timpul ciumei..”, –  spuneau unii din cetățeni. Totuși,  indiferent de atmosferă, mulți sau  grăbit spre concertul organizat în centrul orașului, în Piața Republicii, cu ocazia aniversării extraordinarului nostru oraș Erevan.