Narine Bogdan-Caus

Erevan – vedere din viitor

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Ararat Gharibyan (1903-1952), Construcția fântânii din Piața Lenin, 1950

 

 

Centrul de Arte Cafesjian  din Erevan a inaugurat pe 11 octombrie,  la  Galeria „Grădina Sasunți David” ,  expoziția „Erevan – vedere din viitor”.

Aceast  eveniment  face parte dintr-o serie de proiecte  realizate de către Centrul de Arte Cafesjian în colaborare cu alte muzee din lume. Prima expoziție deschisă publicului din această serie de proiecte, “Motive de primavară” a fost organizată în parteneriat cu Muzeul de Artă Rusească. A doua expoziție a fost inaugurată în colaborare cu Muzeului de Istorie a Erevanului și a marcat lansarea seriei de evenimente dedicate Erebuni –Erevan-ului din acest an.

 

Martiros Saryan (1880-1972), vara în Erevan, 1928

 

Expoziția „ Erevan – vederi din viitor” cuprinde  lucrări de pictură și grafică, ale unor  renumiți artiști armeni, ce înfățișează aspecte din capitala Armeniei din prima jumatate a secolului al XX-lea, cât  și  fotografii  recente  ale Erevan-ului, vizitatorul având astfel ocazia să realizeze evoluția și progresul arhitectural, cultural și social al capitalei Armeniei

  “Lucrările prezentate nu au doar o valoarea artistică, ci și o perspectivă istorică, acestea reprezentând un oraș ce a devenit istorie. Datorită lui M. Saryan, P. Terlemezyan, H. Kojoyan, S. Arakelyan și alți artiști celebri, tânara generație de astăzi are ocazia să își formeze o imagine mult mai clară și corectă a unui Erevan pe care nu l-au cunoscut niciodată ” a adăugat directorul Centrului de Arte Cafesjian, Armine Sargsyan.

“Prin aceste expoziții  organizate  împreună cu alte muzee, Centru de Arte Cafesjian rămâne loial misiunii de a prezenta publicului din  Armenia lucrări de artă contemporană aparținând altor țări cât și cele mai frumoase reprezentări ale culturii armenești,  încurajând astfel publicul să-și redescopere averea culturala” a afirmat Vahagn Marabyan, administratorul Centrului de Arte Cafesjian.

http://www.cmf.am