Mihai Stepan Cazazian

EREVAN / Muzeul – Institut al Genocidului Armean va crea o bază de date despre victime și supraviețuitori

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share
foto Andreea Tănase

Muzeul-Institut al  Genocidul Armean  consideră că este important să se creeze o bază de date despre victimele și supraviețuitorii Genocidului Armean, memorii și  materiale foto/video și caută surse de finanțare pentru atingerea acestor obiective, a anunțat directorul muzeului  Harutyun Marutyan.

Rezumând rezultatele lucrărilor finalizate în 2019, Harutyun Marutyan și-a exprimat satisfacția pentru faptul că Muzeul – Institut a publicat cele două numere curente  ale Journal of Genocide Studies (2018 și 2019) și a început să publice în limba engleză International Journal of Armenian Genocide Studies. De asemeni au fost organizate mai multe conferințe și au fost studiate  35 de memorii, nepublicate, păstrate în fondul muzeului.

„Pe lângă aceasta, Muzeul-Institut a organizat 19 seminarii metodice cu specialiști străini și armeni, a reinstituit  bursa Rafael Lemkin și a organizat mai multe expoziții. În ceea ce privește cooperarea internațională, Institutul-Muzeul  al Genocidului Armean  a colaborat cu Fundația Camp des Milles, Casa-muzeu  și arhivele lui Johannes Lepsius, Muzeul canadian pentru drepturile omului și Institutul Pilke din Polonia ”, a adăugat Harutuyn Marutyan.

Directorul fondurilor Muzeului-Institut al  Genocidului Armean, Gohar Khanumyan, a informat că Muzeul  va organiza anul acesta o conferință și o expoziție dedicată celor 100 de ani de la acțiunile de autoapărarea ale armenilor în Cilicia.

  •  
  •