Mihai Stepan Cazazian

EREVAN / Membrii grupului de prietenie Armenia-România i-au primit pe parlamentarii armeni din România

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

La 19 septembrie, liderul grupului de prietenie Armenia-România din Adunarea Națională, Vahram Baghdasarian, s-a întîlnit cu președintele grupului de prietenie cu Armenia din parlamentul României, și președinte al Uniunii Armenilor din România, Varujan Vosganian, deputatul Eduard Simion din parlamentul României și Zareh Nazarian, vicepreședinte al UAR, care s-au aflat la Erevan cu ocazia participării la cea de a 6-a Conferință Armenia-Diaspora.

La întîlnire au participat deputații Adunării Naționale Gaghik Melikian, Samvel Farmanian și Ruzanna Muradian, ultimii doi membri ai grupului de prietenie Armenia-România.

Vahram Baghdasarian a apreciat în mod deosebit relațiile politice armeano-române, considerînd importantă dezvoltarea relațiilor reciproc avantajoase în toate domeniile, context în care comunității armene din România, una din cele mai vechi din Europa, îi revine un rol special. El a subliniat importanța relațiilor interparlamentare, care la rîndul lor vor favoriza dezvoltarea acestor domenii.

Mulțumind pentru întîlnire, Varujan Vosganian a menționat că autoritățile române apreciază rolul și importanța comunității armene, oferindu-i cele mai bune condiții de activitate. El a informat îndeosebi despre acele eforturi pe care comunitatea armeană din România le depune în vederea păstrării bogatului patrimoniu istoric și cultural, a limbii armene, a tradițiilor sale spirituale și culturale.

Interlocutorii au dezbătut chestiuni legate de viitoarea cooperare la nivel parlamentar.