Mihai Stepan Cazazian

EREVAN / La Centrul Fundației Tekeyan s-a deschis expoziția artistului Nerses Pitsakyan

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Cu sprijinul Centrului  Fundației Tekeyan , a fost deschisă expoziția personală a artistului egipteano-armean Nerses Pitsakyan. Mai mult de 150 de lucrări de gen, sculptură, grafică, colaj, artă decorativă și aplicată au fost prezentate  în Centrul Tekeyan. Sunt deosebit de remarcabile colajele realizate într-o tehnică unică din diverse materiale natural: semințe de  plante, ierburi, spini, copaci, fructe uscate, nuci, etc.

 

 

 

 

 

 

La ceremonia de deschidere  a expoziției au participat președintele Fundației Tekeyan Center, Vardan Uzunyan din Londra, precum și mulți artiști și iubitori de artă.

Artistul,  Nerses Pitsakyan,  și-a exprimat recunoștința față de Fundația Tekeyan Center pentru sponsorizarea expoziției,și  a menționat în mod specific: “Una dintre cele mai fericite zile din viața mea este astăzi. Această colecție multi-gen realizată cu răbdare și dragoste pe parcursul a 50 de ani  este prezentată acum publicului. Am început să lucrez de la o vârstă fragedă. Mai intai am realizat lucrări în ceramică, apoi am creat lucrari din plante, semințe și flori pe care le-am colectat din diferite peisaje din Armenia. Și recent am trecut la grafică, realizînd “Memorial Wife” și “Amazing”, dedicate noilor realități din Armenia “.

Fotograful  Vahan Qochar a apreciat în mod deosebit arta originală și versatilă a lui Pyatzakyan, și a prezentat pe scurt biografia sa.

Născut în 1946  la Cairo, Egipt.

1951-1958  a studiat la Școala Națională  Nubarian din Cairo

Din 1958 până în 1962  a studiat la Instituto Salesiano Don Bosco din Italia

1963 s-a mutat la Erevan

1966-1970 a  studiat la Universitatea pedagogică de stat Kh. Abovyan din Armenia

Din 1979 este membru al Uniunii Tinerilor Artiști

1989 a primit o diplomă de doctorat în domeniul științelor biologice

2012-2015 a  predat la Universitatea Națională de Arhitectură din Armenia “Arhitectura peisagistică și ecologică”

Expoziția este deschisă la Tekeyan Center până la sfârșitul anului.

TEKEYAN CENTRE FUND