Mihai Stepan Cazazian

Erevan: Întîlnire la ministerul agriculturii

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

04.02.2014

 

Marți 4 februarie, ministrul agriculturii din Armenia, Sergo Karapetian, l-a primit pe ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României la Erevan, Sorin Vasile.

Felicitîndu-l pe ambasadorul român pentru numire, ministrul s-a referit la evoluțiile din agricultura armenească, prezentînd și programele sprijinului de stat pentru mediul rural. Printre prioritățile din domeniu, Sergo Karapetian a amintit cultivarea adecvată a terenurilor, implementarea sistemului cooperației agricole, sporirea capacităților de securitate alimentară, chestiunile legate de îmbunătățirea activității zootehnice.

Mulțumind pentru primire, ambasadorul Sorin Vasile și-a exprimat disponibilitatea să ajute prin toate mijloacele strîngerea relațiilor dintre ministerele agriculturii din România și Armenia.

La sfîrșitul întrevederii, ambasadorul român i-a transmis ministrului armean invitația din partea ministrului agriculturii  și dezvoltării rurale din România, Daniel Constantin, de a participa la ce de a 29-a conferință regională europeană a Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a ONU și la cea de a 38-a sesiune a comisiie europene a FAO, ce se vor desfășura în perioada 1-4 aprilie 2014, la București.

Ministrul a mulțumit pentru invitație și și-a exprimat disponibilitatea de a participa la conferință, în măsura posibilului.

http://www.minagro.am