Mihai Stepan Cazazian

EREVAN | Conferință cu tema „Conservarea patrimoniului pentru un viitor durabil” dedicată celei de-a 510-a aniversări a tiparului armean

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Biblioteca Națională a Armeniei, cu sprijinul Ministerului Educației, Culturii, Sportului și Științei din Republica Armenia, va organiza o conferință internațională dedicată împlinirii a 510 de ani de tipar armean sub titlul „Protecția patrimoniului pentru un viitor durabil”. Conferința-forum va avea loc la Erevan în perioada 29 septembrie – 1 octombrie.
Conferința își propune să reunească cei mai buni tineri specialiști în domeniu din diferite țări ale lumii, devenind o platformă pentru schimbul de experiențe internaționale în domeniul bibliotecii, discutarea problemelor actuale, prezentarea inovațiilor, precum și a experienței într-un număr de domenii, inclusiv sisteme de management și în sectorul tehnologiei.

În cadrul conferinței, Biblioteca Națională a Armeniei va găzdui aproape 150 de cercetători din Statele Unite, Germania, Franța, Țările de Jos, Serbia, Liban, Kuweit, Spania, Ungaria, Rusia, Belarus, Kârgâzstan, Moldova, Tadjikistan, Uzbekistan, Nigeria, precum și alte țări.
Principalii vorbitori de la conferință sunt fondatorul „Internet Archive”, Brewster Kahle, președintele Federației Internaționale a Asociațiilor Instituțiilor de Biblioteci (IFLA), Barbara Lizon.
În a treia zi a conferinței, este planificat un program cultural pentru a prezenta participanților moștenirea istorică și culturală veche de secole a Armeniei.

Sursa Armtimes