Mihai Stepan Cazazian

EREVAN / Comisia de stat pentru coordonarea evenimentelor dedicate centenarului Genocidului s-a întrunit în a 5-a sesiune

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

9754_b

foto http://www.president.am

 

 

La 29 ianuarie, la Casa de protocol a guvernului, a avut loc a 5-a sesiune a Comisiei de stat pentru coordonarea evenimente dedicate comemorării a 100 de ani de la Genocid Armean. Lucrările au fost prezidate  de președintele  Comitetului și președinte al Republica Armenia Serj Sargsyan. La lucrările extinse, în afară  de membrii comisiei, au fost prezenți reprezentanți ai comitetelor regionale, experți, reprezentanți diplomatici ai Republicii Armenia și liderii Bisericii  Apostolice Armene.  Președintele armean a exprimat mulțumirile sale participanților  pentru că au accepta invitația.

Serj Sargsyan a informat participanții că, recent, reprezentanții comitetelor regionale  au avut  întâlniri cu coordonatorul șef al evenimentelor  și un alt membru al comisiei de stat pentru a discuta stadiul  pregătirilor  în diferitele țări ale lumii.

În discursul său, președintele armean a vorbit despre activitatea comisiei de stat pentru viitoarele programe și ordinea de zi a sesiunii. Membrii comisiei au discutat despre contextul  politica în care va avea loc centenarul genocidului  și despre  Declarația  pan-armean  care a fost citită în după amiaza zilei de 29 în fața monumentului genocidului de la Dzidzernagapert.  A fost prezentată pagina web a Centenarului Genocidului. (http://armeniangenocide100.org/)La lucrări au participat din România, senatorul Varujan Vosganian, președinte UAR și  Excelența Sa Hamlet Gasparian, Ambasador al Armeniei la București.

9762_b

foto http://www.president.am