Mihai Stepan Cazazian

EREVAN / Centrul Cafesjian pentru Arte (CCA) lansează un nou program educațional online, „Arta măștii”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Centrul Cafesjian pentru Arte (CCA) anunță lansarea unui nou program educațional online, numit „Arta măștii”.

CCA continuă să prezinte proiecte educaționale unice în această perioadă neobișnuită. Programele educaționale ale Centrului, bazate pe expozițiile permanente, au fost reluate online pe 1 mai. Acum, CCA lansează „Arta măștii”, un nou program educațional pentru familiile cu copii cu vârsta de 7 ani și mai mari.

Programul va avea loc pe platforma Zoom. Participanții vor afla despre istoria măștii, utilizarea acesteia și semnificația în diferite culturi. Vor fi prezentate ritualuri, momente teatrale și alte modalități artistice legate de măști din diferite perioade de timp, precum și lucrări de artă ale unor artiști celebri, masca fiind elementul central al acestor lucrări. În ultima parte a programului, care va fi și creativă, familiile participante vor confecționa măști de protecție din materiale disponibile în casele lor.

„Educația a fost una dintre funcțiile primare ale CCA de la deschiderea sa, iar Centrul continuă să pună în valoare importanța cunoașterii în timpul acestei pandemii. Programul educațional „Arta măștii” își propune să mențină legătura dintre comunitate și muzeu prin discuții pe teme de artă. Ca rezultat, o atmosferă creativă unificatoare în rândul familiilor iar participanții vor pregăti măști de protecție pentru față, dobândind astfel competențe vitale și utile în zilele noastre ”, a declarat directorul executiv interimar al CCA, Vahagn Marabyan.

Urmăriți pagina oficială de Facebook a CCA.

Comunicat de presă al CCA