Mihai Stepan Cazazian

EREVAN / Centrul Cafesian al Artelor anunță deschiderea, pe 1 martie 2019, a Expoziției “Istoria Cascadei”, la Galeria David din Sasun

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Centrul Cafesjian pentru Arte (CCA) anunță deschiderea expoziției documentare “Istoria Cascadei”, în cadrul evenimentelor dedicate celei de-a 10-a aniversări a Centrului. Aceasta este prima dintr-o serie de expoziții ale CCA pe parcursul anului 2019, care prezintă activitatea Centrului din perioada de funcționare a acestuia.

Clădirea care găzduiește acum Centrul de Arte Cafesjian este bine cunoscută sub denumirea de Cascade. Ideea a fost inițial concepută de arhitectul Alexander Tamanyan. Viziunea sa a fost reluată ulterior de Arhitectul Șef al orașului Erevan, Jim Torosyan, împreună cu arhitecții Sargis Gurzadyan și Aslan Mkhitaryan. Acest grup de arhitecți proeminenți a proiectat o rețea complexă, constând dintr-o scară exterioară monumentală, un ax interior lung, cu o serie de scări rulante, galerii, curți și grădini în aer liber, înfrumusețate cu numeroase lucrări de sculptură care menționează bogata istorie și patrimoniul cultural al Armeniei. Construcția care a început la sfârșitul anilor 1970 a rămas neterminată din cauza cutremurului din 1988 și a dezmembrării Uniunii Sovietice din 1991.

În 2002, Fundația Muzeului Cafesjian, în acord cu Orașul Erevan și Guvernul Republicii Armenia, a inițiat renovarea complexului Cascade și a parcului Tamanyan. După 7 ani de lucrări de construcție, în noiembrie 2009, Complexul Cascade a fost redeschis cu cele 10 noi galerii, iar Grădina Sculpturii ca Centru Cafesian al Artelor, purtând numele principalului său binefăcător Gerard L. Cafesjian.

“Fotografiile și videoclipurile expuse prezintă originea și construcția complexului Cascade și transformarea sa în Centrul de Arte Cafesjian. În timpul celor 10 ani de programare viguroasă și dinamică, Centrul de Arte Cafesjian a organizat 60 de expoziții, 48 de programe educaționale și aproximativ 1000 de programe muzicale și publice. Cu o prezență anuală de peste un milion de vizitatori, Centrul a devenit una dintre destinațiile culturale principale din regiune “, a remarcat Vahagn Marabyan, directorul executiv al CCA.

Expoziția se va deschide la 1 martie 2019 la ora 18:00. și va dura până la 1 decembrie 2019. Intrarea este gratuită.

  • 11
  •