Mihai Stepan Cazazian

EREVAN | Armen Grigoryan, ministrul interimar de externe a primit șefii misiunilor diplomatice acreditate în Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

La 20 iulie, ministrul de externe interimar Armen Grigoryan a primit șefii misiunilor diplomatice acreditate în Armenia.

Tema principală a reuniunii a fost situația rezultată din încălcarea de către Azerbaidjan a teritoriului suveran al Armeniei, în special înfiltrarea forțelor armate azere în regiunile Syunik și Gegharkunik, precum și crearea unei noi zone de tensiune în apropierea așezării Yeraskh în regiunea Ararat din Armenia.

În timpul întâlnirii, Armen Grigoryan a menționat că, alături de aceste acțiuni, Baku face declarații false, cu privire la revendicări teritorial-istorice, împotriva Armeniei, ceea ce indică clar intențiile agresive ale Azerbaidjanului față de teritoriul Republicii Armenia. S-a subliniat că răspunsul inadecvat al comunității internaționale la utilizarea forței și a atrocităților în masă comise împotriva poporului din Arțakh, inclusiv purificarea etnică, a încurajat Azerbaidjanul să facă uz de forță, un instrument permanent al politicii sale, amenințând securitatea și pacea regională. În acest context, Armen Grigoryan a insistat în mod deosebit. „Republica Armenia și poporul armean nu vor tolera astfel de încălcări ale drepturilor lor. Astăzi, Forțele Armate Armene își asumă pe deplin responsabilitățile ce-i revin pentru a asigura integritatea teritorială a Armeniei. Armenia își va folosi întreaga capacitate militaro-politică, în cooperare cu măsuri bilaterale și multilaterale relevante. “

Armen Grigoryan a subliniat că Armenia așteaptă o reacție clară din partea partenerilor internaționali la aceste încălcări ale dreptului internațional de către Azerbaidjan.