Elena Chobanyan

EREVAN | A început cel de-al 19-lea Festival Internațional de Film „Caisa de Aur”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

In ciuda epidemiei și teribilului război, de care încă multi nu s-au revenit, cel de-al 19-lea Festival Internațional de Film „Caisa de Aur” a început la 10 iulie la Erevan cu peste 100 de filme de autor și cinema de înaltă calitate, o selecție de la Cannes, Berlin și alte festivaluri internaționale de film.

Hrachya Sargsyan, primarul Erevanului la deschiderea festivalului

Anul acesta, festivalul de la Erevan nu duce lipsă de nume celebre și de filme bune. Juriul competiției internaționale de lungmetraj a festivalului este prezidat de scenaristul, regizorul irlandez, câștigătorul Oscarului Terry George care a realiizat, în 2016 filmul The Promise, o dramă cu accente pe Genocidul Armean. Printre invitații de onoare se numără și câștigătorul premiilor de la Cannes și Berlin, regizorul și scenaristul premiat cu Oscar, legendarul Costa Gavras, celebrul regizor spaniol Albert Serra, producătorul de film de două ori premiat la Cannes, Philippe Bober. În săptămâna festivalului vor fi prezentate cele mai bune noutăți din lumea cinematografiei. Festivalul s-a deschis cu proiecția filmului „American” de Michael Gurdjian.

regizorul Jivan Avetisyan alături de Elena Chobanyan și violonista Asya Anisimova ( în stânga)

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film „Golden Apricot” de la Erevan are loc anul acesta în perioada 10-17 iulie. În acest an, festivalul internațional de film va prezenta publicului filme competitive din diferite țări ale lumii, precum și filme de la cele mai prestigioase festivaluri internaționale.

Elena Chobanyan