Mihai Stepan Cazazian

Erdogan: Turcia va “plăti prețul” masacrelor împotriva armenilor dacă istorici independenți o vor considera vinovată

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

imageResize

Turcia este pregătită să “plătească prețul” dacă istorici independenți vor aprecia că este vinovată pentru masacrele comise împotriva armenilor la începutul secolului trecut, a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan, el refuzând însă din nou să califice acele masacre drept “genocid”, transmite AFP.
‘Dacă rezultatele cercetărilor vor releva că am comis o crimă, dacă trebuie să plătim un preț pentru aceasta, vom lua măsurile necesare’, a indicat șeful statului turc în timpul unui interviu televizat difuzat joi seară de postul public TRT.

Autoritățile turce au negat întotdeauna acuzațiile că Imperiul Otoman a comis masacre sistematice împotriva populației armene în timpul Primului Război Mondial. Ankara recunoaște moartea a circa 500.000 de armeni — care au susținut atunci Rusia, stat inamic al Turciei la acea vreme — în timpul luptelor sau din cauza foametei provocate de război. În schimb, la Erevan se vorbește despre un genocid în urma căruia au murit circa un milion și jumătate de armeni.

textul integral pe http://www.agerpres.ro