Mihai Stepan Cazazian

Eparhul Bisericii Armene, în vizită la Iaşi

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

• Datev Hagopian, noul Eparh al Bisericii Armene din Romania, a fost ieri intr-o scurta vizita la Iasi pentru a se intalni cu autoritatile judetene • Sefii Consiliului Judetean Iasi au promis sprijin pentru organizarea unui pelerinaj in judetul Suceava, la Manastirea Hagigadar

Noul Arhimandrit al Bisericii Armene din Romania, Datev Hagopian, a fost ieri intr-o scurta vizita la Consiliul Judetean Iasi, unde s-a intalnit cu autoritatile locale. Datev Hagopian a fost ales intaistatatorul Bisericii Armene din Romania in urma cu trei luni. Datev Hagopian s-a intalnit ieri la Iasi cu presedintele CJ, Constantin Simirad, cu care a purtat mai multe discutii.
Intaistatatorul Bisericii Armene din Romania a venit insotit de Zare Nazarian, vicepresedintele Uniunii Armenilor din România. “Una dintre misiunile noastre este aceea de a transforma comunitatea armeana din Romania intr-una puternica. Eu mi-as dori si ca Iasul sa se infrateasca cu un oras armean. Eu am fost ales in urma cu trei luni eparhal al Bisericii Armene din Romania, iar una dintre traditiile noastre este si aceea de a vizita alte orase si de a purta discutii cu autoritatile locale”, a spus Arhimandritul Datev Hagopian.
In perioada urmatoare, conducatorii Bisericii Armene din Romania vor organiza un pelerinaj in judetul Suceava, la Manastirea Hagigadar, lacas de cult armenesc construit în anul 1512. Comunitatea armenilor vrea ca anul viitor, cand se implinesc 500 ani de la zidirea manastirii, sa organizeze un pelerinaj mult mai amplu. Autoritatile din judetul Iasi au sustinut ca se vor implica in organizarea pelerinajului. “Comunitatea armeana este una mica, dar cu foarte multe traditii in spatiul romanesc. Vizita la Iasi a fost facuta pentru a cunoaste acest oras. Probabil ca ne vom implica si noi in pelerinajul Bisericii Armene care va fi facut la Suceava. Arhimandritul este un om cultivat, extrem de deschis, ma bucur ca ne-am intalnit si am reusit sa punem bazele unei colaborari”, a afirmat Constantin Simirad, presedintele CJ Iasi.

dupa Buna ziua Iasi