Mihai Stepan Cazazian

Editura Sfântului Scaun din Ecimiadzin a publicat o hartă, foarte detaliată, cu „Monumentele religioase și istorice din Arțakh”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Cu binecuvântarea Sanctității Sale Karekin al II-lea, Patriarhul Suprem și Catolicosul Tuturor Armenilor, Editura Sfântului Scaun din Ecimiadzin, în colaborare cu Editura „Collage” din Armenia, cu finanțarea Uniunii Generale de Binefacere Armene (UGAB) a publicat în limbile armeană, engleză și rusă, o hartă a monumentelor religioase și istorice din Arțakh. O frumoasă inițiativă într-un moment în care aceste monumente religioase și istorice sunt supuse distrugerii de către azeri, în partea ocupată din Arțakh după războiul de 44 de zile.

Aceasta este prima încercare a Editurii Sfântului Scaun de a publica o hartă separată, o inițiativă fără precedent în ceea ce privește densitatea mănăstirilor și bisericilor reprezentate pe această hartă foarte detaliată.

Hărțile arată mănăstirile și bisericile din zona ocupată a Arțakhului în diferite culori. Un document esențial de mărturie și bază pentru studii viitoare. Mai ales că în partea ocupată de Azerbaidjan, anumite lăcașuri de cult sau de patrimoniu armean sunt condamnate la distrugerea voluntară a autorităților azere și dispariția lor lentă, sub ochii lumii care a devenit oarbă la aceste crime culturale comise de Baku…

One Response to Editura Sfântului Scaun din Ecimiadzin a publicat o hartă, foarte detaliată, cu „Monumentele religioase și istorice din Arțakh”

  1. Gabriel Antonie October 31, 2021 at 9:00 am

    Laudabila initiativa. Cum putem sa procuram in Romania aceasta harta?