Mihai Stepan Cazazian

ECIMIADZIN / Sfântul Scaun face apel la vigilență și precauție împotriva coronavirusului

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Biserica Apostolică Armeană a făcut un apel către toți credincioșii și a altor cetățeni din Armenia să respecte măsurile de protecție recomandate de autorități pentru a stopa răspândirea noii infecții cu coronavirus, care a afectat deja opt persoane din țară.

Într-o declarație difuzată de Sfântul Scaun din Ecimiadzin, episcopii bisericii în frunte cu S.S. Karekin I, Catolicos al tuturor armenilor se spune: „Îi îndemnăm pe toți cetățenii să exercite cea mai mare vigilență și responsabilitate, să se conformeze cerințelor și instrucțiunilor agențiilor specializate în mod consecvent și serios și să aplice toate măsurile preventive ”.

Clerul a declarat că Biserica va continua să-și îndeplinească misiunea oferind „îngrijire spirituală copiilor săi credincioși, încurajându-i să rămână puternici în credința lor, să facă față dificultăților și necazurilor, cu credință în Dumnezeu și rugăciuni “.

În prezent, în Armenia au fost confirmate 15 cazuri de coronavirus, cu toate acestea, doar un pacient are pneumonie. De subliniat că 8 cazuri de coronavirus sunt asociate cu sosirea de la Milano, în orașul Ecimiadzin, a unui cetățean armean care era purtător al virusului.