Mihai Stepan Cazazian

ECIMIADZIN Deschiderea lucrărilor Sinodului Episcopal al Sfintei Bisericii Apostolice Armene

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

 3901_b

Pe 24 septembrie la Sfântul Scaun din Ecimiadzin, Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, Patriarhul Suprem și Catolicos al Tuturor Armenilor, și Sanctitatea Sa Aram I, Catolicosul Marii Case de Cilicia, au deschis lucrările Sinodului Episcopal al Bisericii Apostolice Armene. La reuniune sunt prezenți 62 de arhiepiscopi și episcopi, membri ai Sfântului Scaun de la Ecimiadzin și ai Marii Case de Cilicia.

La ceremonia de deschidere a fost prezent Serj Sargsyan, președintele Republicii Armenia. Au fost rostite rugăciuni pentru sufletele celor dispăruți recent :  Arhiepiscopul Shahan Svajian, Arhiepiscopul Ardavazt Terterian, și pentru sufletele tuturor clericilor decedați. Catolicosul Tuturor Armenilor a salutat pe clericii prezenți și l-a invitat pe președintele Sargsyan să ia cuvântul.

După discursul președintelui, Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, Catolicos al tuturor armenilor, Sanctitatea Sa Aram I, Catolicosul de Cilicia, și Înalt Prea Sfințitul Aram Ateshyan, vicar patriarhal de Constantinopol, au rostit mesajele lor de deschidere.

La acest sinod participă, din România, PS Episcop Datev Hagopian, Arhiepiscop al Bisericii Armene din România.