Mihai Stepan Cazazian

După o jumătate de secol, Charles Aznavour captivează din nou București-ul

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

13133187_10206414299933142_4150154288087245104_n

Sosit  după  jumătate de secol, Charles Aznavour  captivează din nou Bucureștiul unde a concertat  pe 28 aprilie la Sala Palatului. Patru mii de spectator au ovaționat în picioare sosirea pe scenă a artistului legendar. Începînd cu  Les emigrates  Aznavour  a interpretat  apoi hit-urile sale celebre Il faut savoirMes Amours, mes emmerdes, Comme ils Disent, Sa Jeunesse, Hier Encore,  Mourir d’aimer, El, Mamma, Ave Maria, Desormais, Deux guitars,  La Bohème, și a încheiat seara sub aplauzele  interminabile cu piesa  Emene-moi.  “Atâta timp cât vocea mea distorsionată,  și mintea mea vor funcționa, voi cânta” spune artistul  iar publicul român a apreciat faptul că, la  vârsta de 92 de ani, Aznavour  părea că se înalță pe scenă.  Concertul trebuia  să aibă loc pe  20 februarie la Romexpo dar, din motive de securitate a fost mutat la Sala Palatului acolo unde artistul a concertat în 1963. Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu i-a reamintit, după concert  că  era un băiat, pe atunci, în vîrstă de 14 ani. “Ai crescut”, a glumit cântărețul care, în 2004 a venit la București, unde s-a turnat filmul  Père Goriot după romanul lui Balzac, (regia Jean-Daniel Verhaeghe) iar el a jucat rolul principal din film.

IMAG0954

Aznavour alături de Excelența Sa Hamlet Gasparian, ambasador al Armeniei la București

Editura “Ararat” a publicat, de-a lungul anilor cîteva cărți despe Aznavour, Frățiorul de Aida Aznavour-Garvarentz în 2002 în traducerea Silviei Burdea și Confidențele unui fiu de boem  de Richard Balduchii în 2003 tradusă de Madeleine Karacașian.

La concertul de joi seara au venit să-l asculte pe  Aznavour și mulți armeni unii veniți din Republica Moldova și Bulgaria, care au ținut după concert în culise, să-i mulțumească compatriotului lor iubit. Aznavour a sosit la București de la Erevan, însoțit de fiul  cel mic, Nicholas, și am plecat a doua zi spre Paris.

dupa corespondenta publicata de https://armenpress.am

One Response to După o jumătate de secol, Charles Aznavour captivează din nou București-ul

  1. Camilla May 2, 2016 at 8:41 pm

    Din pacate nu am putut ajunge la Buc.pt spectacolul minunatului domn Charles! Am asteptat ceva stiri si comentarii pe televiziuni dar,nimic!! Sau nu am “prins”eu? Regret ca voi ramane cu inregistrarile numai!!