Mihai Stepan Cazazian

Dublă evocare la Cluj

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Vineri, 21 mai, a avut loc vernisajul expozitiei comemorative a celei care a fost si rămâne distinsa noastră doamnă Azaduhi Varduca Horenian. Artist plastic recunoscut și fost președinte a Sucursalei clujene a UAR.

După lunga perioadă de pandemie petrecută fără evenimente, am dorit ca una din primele noastre manifestări cu public să fie comemorarea personalitătii si muncii artistice a doamnei Azaduhi, de la a cărei plecare înspre Lumina Veșnică a trecut in luna ianuarie un an de zile.

Evenimentul a avut loc în generosul foaier al  Bibliotecii Județene “Octavian Goga”, instituție de prestigiu a Clujului care chiar în aceste zile și-a sărbătorit centenarul existentei sale.

Tudor Sălăgean

Din partea Consiliului Judetean, sub a cărui patronaj s-a desfasurat evenimentul, a luat parte si a evocat personalitatea doamnei Varduca, vicepresedintele acestui for, dl Vákár István. Evenimentul s-a dorit a fi totodată si o evocare a Primei Republici Armenia. Astfel, in cadrul vernisajului doamna  Claudia Dărăban, referent de specialitate a Muzeului de Artă din  Cluj a susținut o amplă prelegere despre prima Republica Armeana. Cei prezenti au avut parte si de o prezentare inedită despre personalitatea doamnei Varduca in calitatea sa de profesoară și diriginte, din perspectiva domnului Tudor Sălăgean director al Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj si conducătorul Institutului de Armenologie din Cluj.

Expozitia care este deschisă publicului în perioada intre 21 mai-31 mai, reunește 22 de lucrări de acuarelă, atât din colectii private, cat si din cea a Sucursalei UAR Cluj.

Paul ANCA, Sucursala UAR Cluj