Mihai Stepan Cazazian

Donald Trump a promis că va comanda 100 de milioane de doze de vaccin contra coronavirusului de la laboratoarele Moderna deținute de Noubar Afeyan

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Președintele american, Donald Trump, a declarat că administrația sa este gata să achiziționeze 100 de milioane de doze de vaccin contra coronavirusului dezvoltat de Laboratoarele Moderna, co-fondator și președinte fiind armeano-americanul Noubar Afeyan. Postul american de televiziune CNBC a anunțat că Moderna a afirmat că această tranzacție de 100 de milioane de doze de vaccin contra coronavirusului va fi efectuată pentru suma de 1,53 miliarde de dolari. Într-o a doua etapă, guvernul Statelor Unite ar fi promis să comande încă 400 de milioane de doze suplimentar.

Vaccinul dezvoltat de Moderna se află în faza a treia și finală. Sunt în curs de testare 30.000 de voluntari. Dacă rezultatele vor fi concludente, vaccinul va fi comercializat la sfârșitul anului sau la începutul anului 2021. Moderna va produce apoi 500 milioane până la 1 miliard de doze de vaccin împotriva coronavirusului.