Mihai Stepan Cazazian

Domingo Hindoyan va deveni noul dirijor al Royal Liverpool Philharmonic Orchestra

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Venezuelianul de origine armeană, Domingo Hindoyan va deveni noul dirijor al Royal Liverpool Philharmonic Orchestra (RLPO), începând cu 2021, potrivit ClassicFM.

Dirijorul venezuelean va prelua funcția, după ce Vasily Petrenko devine director muzical la Royal Philharmonic Orchestra din Londra. Domingo Hindoyan este, în prezent dirijor invitat al Orchestrei Simfonice a Radioului Național din Polonia.

“Încă din prima dată când am lucrat cu Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, am întâlnit un colectiv uimitor de muzicieni ale căror personalități calde și pasiune pentru muzică au strălucit”, a spus Domingo Hindoyan. „Această orchestră este o mare forță colectivă formată din indivizi strălucitori. “

“Sunt încântat să fiu noul dirijor al Royal Liverpool Philharmonic Orchestra și știu că împreună vom deschide un nou capitol în istoria sa muzicală. “

Dirijorul Domingo Hindoyan este în prezent principalul invitat al Orchestrei Simfonice a Radioului Național din Polonia. A lucrat cu numeroase orchestre de frunte, printre care Philharmonia Orchestra, London Philharmonic Orchestra, Metropolitan Opera și Vienna State Opera, precum și cu Simón Bolívar Symphony Orchestra. Reamintim că dirijorul a fost invitat la Festivalului Internaţional „George Enescu”,  ediția din 2017 unde a dirijat Orchestra Naţională de Tineret din România, având un program  alcătuit intergral  din lucrări de L. van Beethoven, inclusiv Simfonia a IX-a.

            Domingo Hindoyan s-a născut la Caracas (Venezuela) în 1980. El este fiul lui Domingo Garcia, violonist venezuelean, fost preşedinte al Orchestrei Simfonice din Venezuela, şi al lui Viki Hindoyan, avocată la Parlamentul Naţional din Venezuela.

            Artistul  a studiat vioara în oraşul său natal, apoi la Şcoala Superioară de Muzică din Geneva (Elveţia), devenind ulterior un cunoscut dirijor al unor concerte simfonice şi spectacole de operă din diverse oraşe europene şi japoneze. În primii ani de activitate, el a fost asistent al celebrilor dirijori Claudio Abbado şi Daniel Barenboim.