Mihai Stepan Cazazian

HRISOV DE APRECIERE ȘI BINECUVÂNTARE PATRIARHALĂ PENTRU EUROPARLAMENTARUL CRISTIAN PREDA

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

preda_33848100

Cu deosebită bucurie aducem la cunoștință tuturor credincioșilor armeni  faptul că în ziua de duminică, 19 iulie, ziua Marelui Praznic al Schimbării la Față a Domnului, în Catedrala Episcopală a Arhiepiscopiei Armene, după săvârșirea Sfintei Liturghii, PS Episcop Datev Hagopian, Întâistătător al Arhiepiscopiei  Bisericii Armene din România, va înmâna Domnului parlamentar european Cristian Preda  HRISOVUL PATRIARHAL DE BINECUVÂNTARE conferit de către Sanctitatea Sa  Karekin al II-lea, Catolicos și Patriarh Suprem al Tuturor Armenilor.

Va reamintim că anul acesta, în ziua de 15 martie Parlamentul European a adoptat rezoluția privind recunoașterea și condamnarea genocidului armean. Apreciem și lăudăm încă o data stăruința și strădania Domnului Cristian Predă, demonstrate cu prisosință în susținerea cauzei poporului armean.

Va invităm cu drag să fiți prezenți la acest eveniment, dorindu-ne ca împreună să-i arătăm distinsului nostru prieten recunoștință și prețuirea noastră.

 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România

 

Hrisov de apreciere și binecuvântare patriarhală

 Domnului Cristian Preda,

 Prieten iubit al poporului armean și al Bisericii Apostolice Armene 

București,România

Stimate domnule Cristian Preda

Din Sfântul Scaun de la Ecimiadzin, de la poalele biblicului Ararat, trimitem către dumneavostră prin aceste rânduri binacuvantarea Noastră patriarhală și cele mai alese gânduri de bine.

Avem astăzi plăcută ocazie de a  exprima sincera Noastră apreciere față de lăudabila, nobilă și binevoiotoarea dumneavostră implicare în scopul recunoașterii adevărului dureros care marchează de un veac istoria și viață poporului armean.

Stăruința dumneavostră neostenită în slujbă recunoașterii adevărului istoriei și a condamnării crimelor comise dovedesc cu prisosință că sunteți un merituos străjer al dreptății, contribuind de asemenea la recunoașterea de către Parlamentul European a Genocidului comis contra armenilor.Kristian Preda-Ruminia- 1699

Rezoluția Parlamentului European privind recunoașterea și condamnarea genocidului armenilor a fost adoptată datorită strădaniilor dumneavostră și a celor care, asemeni Domniei Voastre, nu au precupețit nici un efort spre a pregăti calea biruinței dreptății. Parlamentul european și-a adăugat astfel numele pe lista statelor și organizațiilor internaționale care recunosc și condamnă genocidul, militând totodată pentru prevenirea unor astfel de tragedii.

Aleasă Noastră apreciere pentru demnă dumneavostră atitudine Ne-au determinat să dăm curs cu bucurie rugăminții ce Ne-a fost prezentată de către PS Episcop  Datev Hagopian, Întâistătător al Arhiepiscopiei Armene din România, hotărând că în semn de recunoștință și apreciere să Vă oferim

 

HRISOVUL PATRIARHAL DE BINECUVÂNTARE.

 

Ne rugăm Bunului Dumnezeu ca să vă fie alături mereu ajutor și sprijinitor, într-o viață cât mai lungă, cu sănătate și belșug de reușite, spre  împlinirea măreței misiuni de slujire a adevărului.

Cu binecuvântări,

Karekin al II lea

 Catolicos al Tuturor Armenilor

Scris la Ecimiadzin,

16 iulie, Anul Domnuluii 2015

Iar în anul armenilor 1464.

Nr.1699