Mihai Stepan Cazazian

Distincţie acordată ministrului economiei, Varujan Vosganian

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

27695

Reţeaua Comercială Armeană: Premiul Global pentru Realizări se acordă domnului Vosganian, „Cel mai ilustru armean din diasporă, ocupant al unui loc înalt în aparatul Guvernului, precum şi un intelectual influent”

Comunicat de presă din partea Rețelei Camerelor de Comerț  Armene 

MINISTRULUI ROMÂN VARUJAN VOSGANIAN

LAUREATUL CELUI MAI MARE PREMIU PENTRU ANUL 2013

DIN PARTEA ATN-GACC

 

În timpul unei Gale care a avut loc în cadrul ATN – Cea de-a treia Adunare Generală a Rețelei Camerelor  de Comerţ Armene organizată de Camera de Comerţ franco-armeană (CCIFA) la Marsilia în perioada 19 – 21 iunie 2013, Ministrul român al Economiei, Varujan Vosganian, a primit cea mai înaltă distincţie acordată unei personalităţi distinse, de origine armeană, pentru excelenţă în modelarea peisajul economic global şi promovarea comerţului şi investiţiilor.

Prezentându-l pe laureat, membrul executiv al ATN, H. Gaspar a afirmat că: „domnul Vosganian, printre ale cărui calificări se numără un doctorat în economie, este un susţinător al liberalismului economic şi al schimbului deschis. Se poate spune că el este cel mai ilustru armean din diasporă, ocupant al unui loc înalt în aparatul Guvernului precum şi un intelectual influent a cărui filozofie au rezonanţă în plan internaţional, în sfera politică şi socio-economică. Cel mai bine vândut roman al său „LIVRE DES CHUCHOTEMENTS”, publicat recent în Franţa şi în alte câteva ţări, este mai degrabă un registru din istoria familiei sale şi reprezintă, astfel, redarea istoriei poporului poetului. De asemenea, domnul Vosganian poate considerat şi un avocat al uniunii spirituale şi culturală a armenilor la nivel mondial, de dragul contribuţiei tradiţionale aduse de acest mic popor civilizaţiei mondiale şi comerţului internaţional”.

În discursul său de acceptare a premiului, adresându-se unei audienţe de peste 400 de antreprenori şi demnitari, inclusiv Ministrului armean pentru diasporă, Hranush Hakobyan, domnul Vosganian a afirmat: „Dedic acest premiu bunicilor mei care nu doar că au insistat să învăţlimba armeană, dar care m-au învăţat şi să excelez în orice îmi voi dori să devin şi, prin urmare, eu mă aflu aici, astăzi, în cinstea lor”.

Premiile ATN au fost înmânate de către preşedintele reţelei, Vahram Pirjanian şi VP pentru Europa, Jacques Avodyan. Pentru anul 2013, ATN a onorat pentru prima dată un antreprenor din Armenia, domnul Ashot Baghdasaryan, preşedintele Beer of Yerevan/Kilikia Brand products (Bere din Erevan / produse marca Kilikia) pentru excelenţă în afaceri şi conduită exemplară în mediul de investiţii. În schimb, Premiul Armean pentru Investitori care onorează un diasporean în semn de recunoaştere pentru investiţii semnificative realizate în Armenia i-a fost acordat domnului Vartan Sirmakes de Franck Muller. Renumitul om de afaceri local, Didier Parakian, vice-primarul Marsiliei a primit, de asemenea, un Premiu pentru Realizări Globale pentru inovaţiile pe pieţele internaţionale.

ATN – Rețeaua Camerelor de Comerţ Armene este o organizaţie umbrelă a organizaţiilor de afaceri armene care operează în 12 ţări, inclusiv în Armenia. Delegaţi din organizaţiile membre şi observatori din 9 ţări care îşi reprezentau comunităţile lor de afaceri au luat parte la recentele dezbateri din Marsilia şi au participat la un forum de afaceri în care Ministrul Român, V. Vosganian şi Ministrul Armean pentru Diaspora, H. Hakobyan au fost oratorii principali. (vezi comunicatul)

Biroul de Presa

al Ministerului Economiei