Mihai Stepan Cazazian

DIPLOMAȚIE / Domnul Cornel Ionescu a fost numit ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Prin  Decretul prezidențial nr. 368/2019 domnul Cornel Ionescu a fost acreditat  în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Armenia, cu reședința la Erevan.

Diplomatul Cornel Io­nes­cu este absolvent al  Univer­sităţii Bucureşti, Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine – 1981. Începând cu 1990 deţine diferite funcţii responsabile în cadrul Ministerului român de Externe,  al Ambasadei României în Federaţia Rusă şi misiunii diplomatice de la Kiev. În 2004 a fost desemnat Consul General la Consulatul General al României la Ros­tov pe Don (Federaţia Rusă), iar în 2010, Ambasador Extra­ordinar şi Plenipotenţiar al României în Ucraina misiune pe care a îndeplinit-o până  în anul 2016. Limbi cunoscute: rusă, engleză, franceză.

În cadrul audierilor din Camera Deputaților  deputat USR Daniel Popescu a transmis ambasadorului  Cornel Ionescu (propunerea MAE pentru poziția de ambasador în Armenia) rugămintea de a ține cont de implicațiile care derivă din poziția geopolitică a Armeniei și de a îmbunătăți relațiile dintre România și această țară, în mod deosebit în domeniul educației.

Reamintim că  Ambasada României în Armenia a fost deschisă în urmă cu 20 de ani, la 9 februarie 1999 până în prezent fiind acreditați 4 ambasadori : Pavel Platona, Nicolae  Iordache , Crina Rodica  Prunariu și  Sorin Vasile.

Urăm succes excelenței sale în noua sa misiune !

  •  
  •