Mihai Stepan Cazazian

DIPLOMĂ DE ONOARE PENTRU AMBASADORUL ARMENIEI

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

IMG_5563

 

La 18 septembrie, cu ocazia împlinirii a 555 de ani de la prima atestare documentară a capitalei României, primarul general al municipiului București, domnul Sorin Oprescu, i-a acordat o diplomă de onoare ambasadorului Armeniei, excelența sa Hamlet Gasparian, pentru susținerea vieții comunitare a Bucureștiului și dezvoltarea legăturilor internaționale. Ceremonia de înmînare a diplomei a avut loc în nou inauguratul centru cultural de la hanul Gabroveni, în prezența primului ministru al României, domnul Victor Ponta, a membrilor guvernului, delegațiilor străine, intelectualilor și altor personalități publice.

Printre cele opt delegații străine participante la festivitățile prilejuite de marcarea a 555 de ani de la atestarea Bucureștiului se număra și cea a Erevanului, condusă de vice-primarul Davit Ohanian. La 20 septembrie, la primăria Bucureștiului, Davit Ohanian a dezbătut cu vice-primarul Dan Darabont chestiuni privind cooperarea dintre cele două capitale. La întîlnire au participat șeful grupului minorităților naționale din parlamentul României, Varujan Pambuccian, ambasadorul Hamlet Gasparian, precum și șefii direcției de relații externe și alte servicii din primărie. Bazîndu-se pe Memorandumul semnat între cele două capitale în aprilie 2013 la Erevan, interlocutorii și-au exprimat disponibilitatea de a strînge legăturile de cooperarea prin programe concrete, implicînd pe cît posibil în această activitate comunitatea armeană din București.

IMG_5875

În ziua precedentă, delegația primăriei Erevanului vizitase Muzeul de Istorie al Municipiului București, unde s-a familiarizat cu activitatea muzeului și cu patrimoniul armenesc ce se păstrează acolo și a încheiat cu direcțiunea înțelegeri privind programe concrete de cooperare. În aceste zile vice-primarul Davit Ohanian a vizitat și centrul armenesc din București și a avut întîlniri cu responsabilii comunității.

În ultimii ani, între România și Armenia se dezvoltă o strînsă cooperare la nivel descentralizat, începînd din 2012 cîte șase orașe din cele două țări au semnat acorduri de prietenie, iar între alte trei orașe și cîte un județ sînt în pregătire astfel de acorduri. În acest scop, la 23 septembrie sosește în Armenia o delegație a primarilor români.