Mihai Stepan Cazazian

Din presa armeană / „M-am bucurat de…

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

frumusețea Arțakhului meu” – Binefăcătoarea MARINE HOVAKIMYAN a oferit ajutor bănesc combatanților/ VIDEO/

            Acesta este titlul sub care a apărut următorul articol pe site-ul Arlur.am (Ştiri din Armenia) din 12 februarie. Iată ce citim în articolul respectiv:

            „Eu trăiesc în România, căci aceasta este soarta armeanului. Bunica şi bunicul meu au trăit în România şi, în anul 1946, s-au repatriat în Armenia. Eu trăisc în România, dar în mine răsună chemarea patriei mele, doar a Armeniei mele, a spus într-un interviu pentru „Arlur.am” femeia de afaceri, binefăcătoarea Marine Hovakimyan, care are un business hotelier în România.

            Marine Hovakimyan a venit în Armenia, căci nu poate trăi izolată de Armenia. La 10 septembrie era deja în patria ei. Doamna Hovakimyan subliniază că pentru ea era foarte importantă vizitarea Arţakhului.

            „ M-am bucurat de frumuseţea Arţakhului meu. Am fost la toate mănăstirile şi bisericile de acolo. La 26 septembrie m-am înapoiat la Erevan, iar la 27 septembrie era deja război”, povesteşte Marine Hovakimyan.

            Armeanca, femeie de afaceri, a oferit  un ajutor serios pentru patria sa. Acel ajutor l-a transmis Fondului panarmean „Hayastan”, apoi şi unor familii nevoiaşe şi militarilor, prin vizite personale.

            Binefăcătoarea dă o înaltă apreciere activităţii Întâistătătorului Eparhiei Armene din România – episcopul Datev Hagopian:

            „Prea Sfinţia Sa a fost aproape două luni alături de soldaţi şi de voluntari. Era pregătit să-şi sacrifice şi viaţa. Iar eu sunt pregătită ca, până la sfârşitul vieţii, să-mi aduc contribuţia, în numele patriei, să fiu alături de soldaţii răniţi care au suferit  din cauza acestui război. Voi face totul pentru a putea ajuta Armenia”, a subliniat binefăcătoarea.

            Marine Hovakimyan a oferit ajutor bănesc pentru luptătorii din Uniunea Veteranilor din Brigăzile Speciale ale Poliției (OMOH).

            Salutând disponibilitatea armencei patrioate, colonelul Grişa Sargsyan a decorat-o cu medalia memorială „Luptător glorios”.

            Detaliile în video: