Mihai Stepan Cazazian

DIASPORA | Prima biserică armenească din Spania a fost inaugurată la Malaga

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

În perioada 21-23 iulie, trimisul Pontifical pentru Europa de Vest, Arhiepiscopul Khajag Barsamian , a efectuat o vizită pastorală în orașul Malaga (sudul Spaniei ) pentru a participa la inaugurarea bisericii armenești „Sfânta Maria” din acest oraș.

„Înainte de ceremonie, Sfântul Părinte, însoțit de vicarul delegatului pontifical în Spania și Portugalia, părintele Sargsyan a avut o întâlnire cu membrii consiliului bisericii locale pentru a discuta chestiunile consacrării finale a bisericii, deschiderea școlii duminicale și organizarea generală a vieții comunitare sub egida Sfintei Biserici Apostolice Armene.

După ședință, sub conducerea și citirea Arhiepiscopul Khajag Barsamian, vicarul Delegatului Patriarhal, a săvârșit ceremonia „Deschiderea ușilor” bisericii și a fost dată rânduiala sfințirii icoanei.
La finalul ceremoniei, Sfântul Părinte s-a adresat tuturor celor prezenți și a afirmat că această biserică trebuie să fie casa tuturor armenilor și că fiecare trebuie să aibă grijă să o umple de viață.

De asemenea, Sfântul Părinte și-a exprimat recunoștința față de toți binefăcătorii care s-au gândit și au realizat o Sfântă Biserică Apostolică Armeană în Spania, care este de altfel prima Biserică armenească de pe teritoriul Spaniei.

La finalul ceremoniilor, în biserică a avut loc un concert de muzică clasică, unde au fost cântate fragmente din Liturghia lui Komitas și alte cântece naționale din creația lui Komitas”.

După Armenpress