Mihai Stepan Cazazian

DIASPORA / Inaugurarea primului muzeu armenesc din Turcia, în satul Vakifli

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Primul muzeu armenesc din Turcia s-a deschis la Vakifli, singurul sat armean din Turcia aflat în districtul Samandag provincia Hatay, relatează Akunq.net, citând surse turcești.

„Nu am putut să facem deschiderea din cauza epidemiei de coronavirus. Acum că am intrat în etapa de normalizare, deschidem muzeul pentru vizitatori. În zilele următoare vom face deschiderea oficială “, a declarat Cem Capar, președintele fundației bisericii armene din satul Vakifli.

Îmbrăcăminte locală, obiecte istorice și bijuterii sunt expuse la Muzeul Armean Musaler (Musa Dagh), iar imaginile cu tradiții locale sunt afișate pe ecrane.

Pe lângă cultura armeană, muzeul prezintă și alte culturi.

Satul Vakifli, care este o continuare naturală a văii Hıdirbey de la poalele muntelui Musa, cu vedere la Marea Mediterană și situat la 30 de kilometri de granița Yayladagi-Siria, este cunoscut a fi singurul sat al unei comunități în declin în țară care menține în continuare viața și cultura armenească.

One Response to DIASPORA / Inaugurarea primului muzeu armenesc din Turcia, în satul Vakifli

  1. krikor krikorian June 8, 2020 at 5:13 am

    Ma aplec in fata acestor eroi care au lutatat pentru suprvietuirea natiunii Armene inca o dovada ca Turcia nu a putut sa-si atinga telul