Mihai Stepan Cazazian

DIASPORA / CHARLES AZNAVOUR A PRIMIT O STEA LA HOLLYWOOD

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

aznavour

După cum aflăm din presa franceză, aflat într-un turneu dincolo de Atlantic, pe 27 octombrie, cântăreţul şi actorul Charles Aznavour, care a concertat cu mare succes în primăvara aceasta şi la Bucureşti, a primit în Statele Unite o recompensă care onorează angajamentul său faţă de comunitatea armeană  din Los Angeles.

În vârstă de 92 de ani, artistul a declarat în limba engleză că este „foarte onorat şi foarte fericit” să primească această recompensă, care seamănă cu stelele de pe „Hollywood walk of fame”.

El a profitat de această ocazie, pentru a evoca – cu o ironie crudă – Genocidul Armean, încă nerecunoscut de către Turcia.

Pentru a vorbi despre această crimă, comisă în 1915, Charles Aznavour a ales ironia, spunând: „Ceea ce mă amuză mult este că Turcia a ratat ceva. Ei nu au nici un mare căntăreţ. Aş fi fost un cântăreţ turc, dar astăzi sunt un cântăreţ francez. (Părinţii artistului erau originari din Georgia şi Turcia. N.A.) Ceea ce dovedeşte că genocidele nu servesc la nimic. Întotdeauna există supravieţuitori…”

M.K.