Mihai Stepan Cazazian

Deschiderea lucrărilor Sinodului Bisericii Apostolice Armene

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

10733805_306585626200082_7193569295434272330_o

 

Pe 11 noiembrie, la Sfîntul Scaun de la Ecimiadzin, în prezența Sanctității  Sale  Karekin al II-lea, Patriarhul Suprem și Catolicos al tuturor armenilor și a Sanctității Sale Aram I, Catolicosul de Cilicia, au început lucrările  Sinodului   Bisericii Apostolice Armene. La această reuniune perticipă  76 de arhiepiscopi și episcopi din cele două Catolicosate. Din România la lucrări participă PS Episcop Datev Hagopian, Întâistătător al Bisericii Armene din România.

Înainte de ceremonia de deschidere episcopii au participat în Catedrala din Ecimiadzin la  Sfînta Împărtășanie de seară.

Adunarea a început cu o rugăciune, după care cuvintul de salut către participanți a fost rostit de IPSS Arhiepiscop Khajag Barsamian primat al Bisericii Armene din SUA (coasta de Est) .

Apoi au luat cuvîntul  Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, Catolicosul Tuturor Armenilor și Sanctitatea Sa Aram I, Catolicosul Marii Case de Cilicia.

În data de 10 noiembrie membri sinodului episcopilor s-au recules la Monumentul Genocidului,  Dzidzernagapert, din Erevan.