Mihai Stepan Cazazian

BUCUREȘTI : Deschiderea lucrărilor Conferinţei Internaţionale privind Patrimoniul Cultural Comun Româno-Armean

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

 SONY DSC

În Aula Ministerului Culturii din România s-au deschis miercuri 30 octombrie, lucrările  Conferinţei Internaţionale privind Patrimoniul Cultural Comun Româno-Armean.

Conferinţa este organizată de către Ministerul Culturii în parteneriat cu Ministerul Culturii din Republica Armenia, Ambasada Republicii Armenia din România, Academia Română, și Uniunea Armenilor din România și Arhiepiscopia Bisericii Armene din România.

SONY DSC

Daniel Barbu, Ministru Culturii

În deschidere au vorbit Daniel-Constantin Barbu, Ministrul Culturii din România,  Excelența Sa Hamlet Gasparian, Ambasadorul Republicii Armenia la București,  Victor Opaschi, secretar de stat pentru relații cu cultele, Christine Gertrud Cosmatu, subsecretar de stat la Departamentul Relații Interetnice, PS Episcop Datev Hagopian, primat al Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România, senatorul Varujan Vosganian, președinte al UAR, Răzvan Rusu, din partea Ministerului de Externe al României. Din partea coordonatorilor acestei Conferințe au vorbit Viorel Achim, coordonator științific la Institutul de Istorie “Nicolae Iorga”  al Academiei Române și, din partea armeană, Levon Chookaszian, președinte UNESCO-Armenia și profesor de istoria artei la Universitatea de Stat din Erevan. Primele conferințe au avut ca temă Istoria armenilor din România, Viața economică a armenilor din România, Patrimoniu Cultural, Manuscrise armenești din România, Armenii din Transilvania. Lucrările vor continua și mîine.

După închiderea lucrărilor, în zilele de 1 și 2 noiembrie invitații la conferință vor vizita bisericile și mănăstirile armenești din Moldova.

Textele conferinței vor fi publicate într-un volum, editat de Ministerul Culturii.

 

 SONY DSC

 

IMGP0072

Levon Chookaszian

SONY DSC

Viorel Achim