Szekely Csaba

Demonstrație gastronomică de specialități armenești la Gherla

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

      La sfârșitul săptămânii trecute gospodinele din municipiul Gherla au avut parte de o surpriză  plăcută. Orașul de pe Someș a fost vizitat de apreciatul bucătar bucureștean  Horia Vîrlan, binecunoscut gherlenilor mai ales prin  emisiunile de specialitate prezentate pe mai multe posturi de televiziune. Cu ocazia vizitei efectuate la Gherla oaspetele a susținut în curtea Parohiei Armenești de pe strada Ștefan cel Mare o adevărată demonstrație gastronomică, la care a participat și un grup mic al comunității  armenești din localitate, unde au fost respectate toate măsurile de protecție ale pandemiei.

Amfitrionul acțiunii a fost Esztegar  Erika, câștigătoare a mai multor premii obținute la diferite concursuri de gătit organizate în țară, îmbrăcată în frumosul costum popular armenesc. În prezența bucătarului Horia Vîrlan  au fost pregătite cunoscutele preparate armenești ciorbă de urechiușe și ciorbă de hurut, specialități locale gustate pe loc de cei prezenți și totodată apreciate de vizitatori.Cu prilejul acestei adevărate demonstrații gastronomice în  curtea parohiei a fost amenajat un stand cu diferite obiecte de ceramică realizate de meșterii populari armeni din Gherla, dar între exponate s-au găsit și dulciuri și produse de patiserie tradiționale locale.  

      Oaspetele  bucureștean nu a plecat din  mijlocul comunității armenești fără a realiza pentru televiziune o emisiune culinară. Manifestarea a fost onorată de președintele sucursalei Transilvania Nord a Uniunii Armenilor din România,  ing. Esztegar  Janos. Participanții  au schimbat  mici cadouri între ei.

  Szekely Csaba

Foto :CNIPT Gherla