Szekely Csaba

Delegaţia echipei de fotbal PYUNIK EREVAN a  vizitat orașul GHERLA

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

               Înaintea meciului memorabil de la Cluj-Napoca cu CFR şi încheiat cu victoria surprinzătoare a oaspeţilor, membrii delegaţiei ( în afara jucătorilor) formaţiei Pyunik Erevan au efectuat o vizită în vechiul Armenopolis. Din obiectivele căutate de conducerea clubului armean nu putea lipsi Catedrala Armeano-Catolică „Sfânta Treime” din  centrul oraşului, unde ghidul lor a fost preotul paroh Küsmödi Attila. Cei 11 ( curios, ca şi o echipă de fotbal!) oaspeţi au făcut cunoştinţă  cu valorile acestui frumos lăcaş de cult, admirând şi pictura  lui Rubens „Coborârea de pe Cruce”.

Oaspeții din Armenia au semnat în cartea  de onoare aflată în capela unde este expusă renumita lucrare de artă şi au rămas entuziasmaţi faţă de cele văzute în impunătoarea catedrală. Delegația armeană a fost  însoţită la Gherla de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vákár István, un  mare susţinător al culturii şi artei armene din judeţul nostru.

        Ce a urmat după vizita efectuată la Gherla de conducătorii grupării Pyunik Erevan o ştim cu toţii. Pe stadionul din Gruia fotbaliştii armeni au  obţinut o victorie  strălucitoare împotriva  campioanei României. Asta  înseamnă că delegația clubului Pyunik s-a rugat cu folos în Catedrala Armeano-Catolică din Gherla.

Szekely Csaba